Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Отборът на Наполи направи нова голяма крачка към бленуваната титла в Италия. В първи мач от 23-ия кръг на Серия А, тимът на Лучано Спалети спечели гостуването си на Сасуоло с 2:0 и по този начин увеличи преднината си пред Интер на цели 18 точки. „Нерадзурите” са с мач по-малко срещу Удинезе, който ще се играе в събота.

Попаденията за гостите днес вкараха Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, а два гола – един за Сасуоло и един за Наполи, бяха отменени поради засади.

При успеха си обаче, тимът на Спалети даде и свидна жертва. Голмайсторът на тима Виктор Осимен получи травма през втората част и бе принудително заменен. Все още не ясно колко е сериозна контузията му и дали той няма да пропусне някой от следващите двубои на своя отбор.

Двубоят за Наполи започна по възможно най-добрия начин. Възпитаниците на Лучано Спалети поведоха в резултата още с първата си по-сериозна атака към вратата на домакините. Още в 12-ата минута грузинският национал Хвича Кварацхелия направи страхотен рейд през центъра и отправи много прецизен удар в долния десен ъгъл на врата, който се оказа неспасяем за стража на домакините.

Веднага след откриването на резултата, домакините на свой ред се опитаха да отговорят подобаващо. Лауриенте имаше страхотен шанс, но не и късмет пред гола. Изстрелът му срещна страничния стълб.

Последва добра възможност за гостите, която бе пропиляна от Виктор Осимен. Нападателят се възползва от груба грешка в отбраната на защитата на Сасуоло, но и неговият шут се отби в страничния стълб на вратата.

Осимен обаче бе безгрешен малко по-късно. В 33-ата минута той се пребори с двама бранители на домакините, навлезе в наказателното поле и с удар от много малък ъгъл успя да преодолее стража на Сасуоло. Определено вратарят Консили имаше основна вина за второто попадение в мача.

До края на първото полувреме домакините вкараха във вратата на Наполи, но за тяхно нещастие попадението бе отменено заради засада. Положението с гола на Лаурене бе гледано обстойно с помощта на ВАР и в крайна сметка не бе зачетено.

През втората част Наполи започна много силно в опит да реши всичко в своя полза веднага след почивката. Осимен имаше две отлични възможности, но този път късметът не бе на негова страна.

Гостите продължиха да бъдат по-активния тим на терена, докато съставът на домакините предимно се защитаваше и опитваше да затрудни своя противник с контраатаки.

В края на редовното време Симеоне реализира с глава след центриране отдясно, но голът бе отменен заради засада. Главният рефер прегледа ситуацията с ВАР, за да отмени попадението.

Въпреки незачетения гол на гостите, Наполи в крайна сметка се поздрави с ценния успех и гледа смело към титлата в Серия А.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Служебен премиер: Румен Радев и списъкът на деветимата Девет са възможностите, от ...
Великобритания прехвърли на украинските въоръжени сили 14 танка Challenger 2. 82-ра въздушно-десантна ...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че евентуална покана към руския държавен ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...