Русия блокира достъпа до информационния сайт „Бел“

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Русия блокира достъпа до информационния сайт „Бел“ (thebell.io), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

От началото на военните действия в Украйна руското правителство блокира десетки сайтове по обвинение в разпространяване на „фалшиви новини“.

Сайтът, срещу който снощи властите предприеха действия, се занимава основно с икономически новини и беше една от малкото останали независими електронни медии, след като беше блокиран достъпът до „Медиазона“, „Медуза“ и „Новая газета“, отбелязва Ройтерс.

Администраторите на thebell.io миналата година заявиха, че ще спрат да отразяват конфликта в Украйна, но на сайта продължиха да се публикуват материали, свързани с ефектите на събитията в Украйна върху руската икономика.

Сайтът беше създаден през 2017 г. от Елизавета Осетинская, която преди това е била редактор във в. „Ведомости“ и руското издание на сп. „Форбс“.

Както Осетинска, така и сайтът ѝ бяха квалифицирани като „чуждестранни агенти“.

Руското външно министерство предупреди западни журналисти преди броени дни, че няма да бъдат толерирани, ако се държат непрофесионално и се отнасят грубо към Русия и нейния народ.

Руските власти заявиха, че някои медии отразяват войната в Украйна крайно едностранчиво, игнорирайки корените на конфликта, както и че открито застават на страната на Киев и проявяват расизъм към руснаците.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 февруари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »