Буяр Османи ще посети Турция

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

В качеството си на председател на ОССЕ министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи днес ще посети Република Турция заедно с генералния секретар на ОССЕ Хелга Шмид. По време на посещението председателят Османи ще има работна среща с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи в Скопие, цитирани от БТА.

Визитата на Османи има за цел да подпомогне усилията за увеличаване на хуманитарната помощ и средствата на ОССЕ, които са предвидени за тази цел. Десетки хиляди хора загубиха живота си и стотици хиляди бяха ранени в следствие на земетресенията в Турция и Сирия, а в засегнатите райони инфраструктурата беше напълно разрушена, което води до допълнителни трудности за доставка на хуманитарна помощ, храна и вода за оцелелите.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 февруари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »