В руско комедийно предаване: „Можем да поставим Полша на колене за един час“

Публикувано преди 1 година  |  Света

По комедийните предавания на руската телевизия продължават да канят „анализатори и специалисти“, които с чувство за хумор коментират възможностите на руската армия и потенциалните бъдещи нейни мишени.

В предаването на Владимир Соловьов един от гостите му – Яков Кедми, заяви: „Полша може да бъде поставена на колене за час [с конвенционални оръжия], връщайки се в каменната ера. 60 стратегически обекта могат да бъдат унищожени за 20 минути – и няма да има Полша, няма да има нищо. Няма да има водоснабдяване, няма да има ток, няма да има военни бази. И за това не е нужно да изпращаме войски“, каза пропагандистът.

Руските пропагандисти продължават да заплашват други страни, макар че тяхната „безаналогова“ армия за една година война срещу Украйна успя да превземе само няколко села около Бахмут. Армията на Владимир Путин трябваше да стигне в Киев за 3 дни, но няма успех в това начинание вече 362 дни. Стратегията със заплахите цели да отслаби военната помощ, която оказват натовските страни на Украйна, за да се защити срещу руските терористи, но до момента и тази стратегия няма успех, дори напротив. НАТО обеща западни танкове на Украйна, а вече се водят разговори и за потенциални доставки на изтребители.

По време на пълномащабната война, която води срещу Украйна, Русия продължава да изрича лъжи, че воюва срещу целия свят, макар че няма представени доказателства за наличието на натовски войски/бази на украинска земя. Военнопрестъпният режим на Путин не може да признае, че губи срещу ЗСУ и украинския народ. Кремъл се опитва да скрие от руското население огромните загуби в човешка сила, които дава в тази война – скоро броят на убитите руски войници в Украйна ще достигне 150 000. А всеки гражданин в РФ, който се изкаже против войната, бива арестуван. Все по-малко са хората, които още вярват в мита за непобедимата руска армия и възможността тя да атакува страна от НАТО.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО