Трети март, национален празник на България, беше отбелязан от децата в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Денят на почит и уважение, на благодарност към хората, дали живота си за нашата свобода, Националния празник на България, беше отбелязан в ДГ “Надежда“. Учителите във всички групи в детската градина организираха дейности, посветени на 3 март. Децата оцветяваха националното знаме, изрязваха, рисуваха, научиха за паметника Шипка, като му направиха макет, пред който поднесоха цветя и се поклониха пред героите, жертвали се за бленуваната свобода. Запознаха се с картата на България, откриха столицата ни София и всички по-големи градове, планини и реки, откриха България на глобуса. Разпознаха герба на България, назоваваха, изпяха патриотични и родолюбиви песни, казваха стихове за родината и родното място. Изработиха постери със снимки на бележити личности, редиха пъзели, апликираха, разглеждаха книжки. Почувстваха се горди, че са българи и научават повече за славното ни историческо минало. Историята трябва да се познава, миналото трябва да се уважава, за да имаме достойно Днес и модерно Утре.Статията е публикувана на 2 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »
За фронта! Финландия одобри 14-и пакет с отбранителна помощ за Украйна
Финландският министър на отбраната Анти Кайконен съобщи, че президентът на Финландия Саули Нинистьо току що е одобрил ... прочетете още »
Славена Вътова блести в шармантна рокля (СНИМКИ)
Една от най-големите красавици свързани със спорта Славена Вътова зарадва феновете си в социалните мрежи със снимки, ... прочетете още »
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »