Тотнъм изпусна победата срещу Саутхемптън в самия край

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Саутхемптън и Тотнъм завършиха при резултат 3:3 в мач от 28-я кръг на Висшата лига. Головете за „светците“ бяха дело на Че Адамс, Тио Уолкът и Джеймс Уорд-Праус, а за „шпорите“ точни бяха Педро Поро, Хари Кейн и Иван Перишич. След това равенство Саутхемптън остава на 20-а позиция с 23 точки, докато Тотнъм е 4-о място с 49 пункта на сметката си.

През първото полувреме нямаше много голови положения, но за сметка на това се контузиха по двама играчи от всеки отбор и бяха извършени общо 4 принудителни смени до почивката. В продължението на първата част Педро Поро достигна до страхотно извеждащо подаване и хладнокръвно изстреля топката в горния десен ъгъл – 1:0 за Тотнъм.

Второто полувреме започна ударно, след като секунди след подновяването на играта Че Адамс се отскубна и нанесе презицен удар, с който преодоля вратаря, а топката се озова в долния ляв ъгъл – 1:1. В 65-а минута Хари Кейн получи великолепен пас и се извиси високо между двама защитници, за да отправи удар с глава, който бе неспасяем за Гавин Базуну – 2:1 за Тотнъм. Десетина минути след това Иван Перишич опита късмета си от границата на пеналтерията и с невероятна сила не остави шанс на вратаря на „светците“ – 3:1 за Тотнъм.

Саутхемптън успя да реагира само две минути след това, като Тио Уолкът връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл, правейки резултата 2:3. В продължението на мача „светците“ имаха прененции за дузпа, а съдията посочи бялата точка. Решението на арбитъра бе разгледано от ВАР, а накрая и потвърдено. Джеймс Уорд-Праус се нагърби с изпълнението и изпълни феноменална дузпа, която бе неспасяема за Фрейзър Форстър – 3:3.

Това бе и всичко от сблъсъка, а двата отбора си поделиха точките.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО