Ива Митева: Успешното съставяне на правителство зависи от броя на формациите в НС

Публикувано преди 5 дни  |  България

Грешните политически решения на тези, които бяха в последните четири парламента, доведоха до хаос в държавата, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Бургас председателят на коалиция „Заедно“ Ива Митева. Тя посочи, че успешното съставяне на правителство зависи от броя на формациите, които ще са в Народното събрание и какви компромиси ще трябва да направят те. Според Митева в страната е достигната критична точка, заради това партиите трябва да изведат на преден план план експертите си.

Водачът на листата в Бургас Георги Янев, коментира, че „Заедно“ вече получава подкрепата на доста хора. „Обединили сме усилия за едно по-добро бъдеще, да вървим напред, да постигнем нова промяна, която да доведе до висок стандарт на живот“, подчерта Янев.

Радослав Кацаров, трети в листата, допълни, че коалицията не е създадена конкретно за тези избори, а с дългосрочна цел. „Съумяли сме да изведем общото, обединяващото, да изведем акцентите и те да не ни разделят“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 18 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »
Еуфория в Разград
На огромен интерес и пълен стадион ще се радва националният отбор на България в европейската квалификация с ... прочетете още »
Бус помете три коли и пешеходец в Ямболско
Бус помете три паркирани коли и бъсна пешеходец в Ямбол, предаде Radio 999 BG. Катастрофата е станала ... прочетете още »
Индия е недоволна: Русия не изпълнява оръжейните си поръчки
Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да изпълни жизненоважни отбранителни поръчки, които е поела ... прочетете още »
Еди Хърн със сензационно предложение в бокса
Един от водещите промоутъри в бокса в момента – Еди Хърн, предлага четиримата най-известни атлети сега в ... прочетете още »