Лидерът на Шотландската национална партия подаде оставка

Публикувано преди 1 година  |  Света

Председателят на Шотландската национална партия Питър Мърел подаде оставка след като пое отговорност за подвеждането на медиите за действителния брой на членовете на партията, предаде БНР. Питър Мърел е съпруг на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън.

Мърел заяви, че неговият случай се превърнат в отклоняване на вниманието от надпреварата за нов лидер на шотландската национална партия и, респективно, първи министър на Шотландия и затова се оттегля от поста си. Би Би Си обаче съобщи, че той е бил застрашен от гласуване на вот на недоверие. От партията потвърдиха, че се наблюдава голям спад на нейните членове, което бе отричано от Мърел. Той е много популярна фигура в партията и е неин председател от 1999 г.

В момента е в ход гласуването на партийните членове за наследник на Никола Стърджън като двама от кандидатите поставиха под въпрос независимостта на изборния процес.

Никола Стърджън коментира, че нейният съпруг е постъпил правилно като е подал оставка. Двамата са женени от 2010 година.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО