В Милано протестираха срещу ограничаването на правата на ЛГБТ двойките с деца

Публикувано преди 5 дни  |  Света

Около 10 000 души се събраха на голяма демонстрация в Милано срещу инициативите на правителството на Джорджа Мелони срещу хомосексуалните родители, предадоха АНСА, РАИ Нюз, Скай ти джи 24 и Ти Джи 24 ком, цитирани от БТА.

Протестът беше породен от това, че по настояване на правителството властите на Милано трябва да преустановят да регистрират като двама родители хомосексуалните двойки, които имат деца, родени било то чрез сурогатно майчинство, било то чрез ин витро оплождане.

От няколко години кметът на града Бепе Сала регистрираше такива хомосексуални двойки като двама родители на общите им деца. Сега преустановяването на практиката поставя децата на тези семейства в трудно положение. Оттук нататък тези деца ще бъдат регистрирани само с един родител, нищо, че за тях може да се грижат например две жени или двама мъже, които те възприемат за свои две майки или свои двама бащи. В случай на смърт на регистрирания родител, има риск за детето да се озове в дом за деца без родители или при приемно семейство, въпреки че партньонрът на родителя продължава да е жив, но няма по закон да има права над детето. При унаследяване на имуществото също има риск от проблеми.

Италия легализира през 2016 г. гражданските еднополови съюзи, но не разшири правата на ЛГБТ общността до осиновяването на децата от двама еднополови родители. Съдилищата са тези, които взимат решение по всеки един конкретен случай. Кметът на Милано беше предприел инициативата да действа самостоятелно, но сега властите спират това.

На демонстрацията днес сред протестиращите дойде и кметът на Милано, а също и лидерката на опозиционната Демократическа партия Ели Шлайн, която е бисексуална. Сала заяви, че преустановяването на регистрирането на двамата еднополови партньори за родители на общите им деца е стъпка назад. А Ели Шлайн заяви, че децата на еднополови родители са подложени по този начин на жестока атака и, че няма основание те да бъдат лишавани от признание, което получават децата на хетеросексуалните двойки.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Глас народен! Одобрението за Джо Байдън се доближи до минимума, сочи проучване зад Океана
Одобрението за президента Джо Байдън бележи лек спад в сравнение с равнището от предишния месец, но е ... прочетете още »
Албания атакува остро Великобритания: Това е позор!
Албанският министър-председател Еди Рама остро упрекна британския министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман за коментарите ѝ относно ... прочетете още »
Бащата на Макс с любопитни думи за Чеко Перес
Йос Верстапен каза доста любопитни думи за Чеко Перес. Изказването на бащата на Макс Верстапен дойде след ... прочетете още »
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »
За фронта! Финландия одобри 14-и пакет с отбранителна помощ за Украйна
Финландският министър на отбраната Анти Кайконен съобщи, че президентът на Финландия Саули Нинистьо току що е одобрил ... прочетете още »