Хиляди протестираха в Лондон срещу расизма и миграционната политика на британско правителство

Публикувано преди 1 година  |  Света

Няколко хиляди души протестираха в Лондон срещу расизма и миграционната политика на консервативното британско правителство, по-специално срещу плановете му да забрани предоставянето на убежище на мигранти, дошли незаконно в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Протестиращите носеха плакати, на които пишеше: „Нито едно човешко същество не е незаконно“ и „Бежанци, добре дошли сте!“

Демонстрантите се отправиха на шествие към „Даунинг стрийт“ и скандираха враждебни на правителството лозунги там, като „Тори, вън!“ и „Расисти, вън!“.

„Хората в тази страна са почтени и искат да отворят обятията си за онези, които бягат от ужасни ситуации“, заяви един от участниците в протеста, 65-годишният Марк Дали. „Не можем да наричаме тези хора незаконни“, допълни той и разкритикува расистката политика на правителството на страната.

Демонстрацията се проведе в момент, в който британската вътрешна министърка Сюела Бравърман е в Руанда. Правителството планира да изпраща в тази страна кандидати за убежище, дошли в Обединеното кралство незаконно.

Само миналата година в страната с лодки през Ламанша са пристигнали 45 000 незаконни мигранти, което е своеобразен рекорд. Правителството на премиера Риши Сунак си постави за цел борба с незаконната имиграция.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО