Решение? Най-голямата банка в Швейцария е на крачка да купи Credit Suisse

Публикувано преди 2 дни  |  Света

Най-голямата базирана в Швейцария банка – UBS, е в напреднал етап на преговори за закупуване конкурента си в криза Credit Suisse или част от него, съобщи CNN.

Акциите на Credit Suisse паднаха рязко през последните дни, след като финансовата институция обяви, че е открила „съществена слабост“ във финансовите си отчети. Спешна помощ от Швейцарската централна банка в размер на 54 милиарда щатски долара (44,5 милиарда британски паунда) не се оказва достатъчна за разрешаването на проблема.

Регулаторите се опитват да улеснят сделката преди пазарите отварянето на финасовите пазари в понеделник заради опасения, че акциите на Credit Suisse може да продължат да падат, след като се сринаха с 24% в сряда, което предизвика масирани ликвидации на европейските пазари и опасения от по-широка финансова криза.

Правителството на Швейцария проведе извънредно заседание в събота вечерта, но за момента няма официално изявление за хода на преговорите.

Според Reuters UBS е поискала държавата да покрие около 6 млрд. щатски долара (4,9 млрд. британски лири) от разходите по закупуването на Credit Suisse.

CNN отбелязва, че такава сделка може да доведе до значителни съкращения на работни места.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Спортна легенда притесни феновете си
Баскетболната легенда Шакил О'Нийл притесни феновете си. Той публикува в Туитър снимка, на която се вижда, че ... прочетете още »
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »
Богдан Милчев: Корупцията обхвана българските пътища
Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция. Това каза в "Денят започва" председателят ... прочетете още »
Експерт за цените на храните: Ако бяхме в Сахара, щяхме да внасяме пясък, такава е логиката ни
"Ако си представим хипотетично, че държавата ни се намира в Сахара, ние щяхме да внасяме пясък. Такава ... прочетете още »
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »