Арсенал с още една крачка към мечтаната титла след разгром (ВИДЕО)

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Арсенал победи с 4:1 Кристъл Палас в мач от 28-ия кръг кръг на Висшата лига и направи още една крачка към бленуваната титла. Головете за лидера в класирането вкараха Габриел Мартинели (28), Букайо Сака (43, 74) и Гранит Джака (55). Джефри Шлуп отбеляза почетното попадение за гостите в 63-ата минута.

Очаквано домакините влязоха по-добре в двубоя и играта в началните десетина минути се водеше предимно в половината на гостите. В 11-ата минута обаче можеха да се озоват в ролята на догонващи в резултата, ако ударът на Заха не бе срещнал дясната греда на Рамсдейл. Късметът в тази ситуация определено беше на страната на „артилеристите“, тъй като след гредата топката се удари в гърба на вратаря и като по чудо не влезе в мрежаата.

В 28-ата минута Арсенал поведе с гол на Габриел Мартинели. Бен Уайт подхвана атака по десния фланг, която бе продължена от Букайо Сака с хубаво центриране към Мартинели. Нападателят овладя технично и с плътен удар по диагонала не остави шансове на младия страж на гостите Уитуърт – 1:0.

Тимът на Артета пропусна отлична възможност да удвои в 38-ата минута, когато отлично центриране на Йодегорд от пряк свободен удар намери Партей, но ударът му с глава излезе в аут. Малко след това Йодегорд сам опита късмета си с удар по земя от наказателоното поле, който също не намери очертанията на вратата на гостите.

Логичното се случи две минути преди почивката. Поредната добра атака отдясно на Бен Уайт и Букайо Сако постави в шах отбраната на гостите и за английския национал не бе трудно да прати топката за втори път зад гърба на Уитуърт. Попадението бе проверено с ВАР заради съмнения за засада, които обаче не се потвърдиха и реферът Стюърт Атуел посочи центъра на терена – 2:0.

Домакините започнаха активно и втората част, пресирайки противника си дълбоко в неговата половина. Кристъл Палас отговори с хубав пробив на Заха в наказателното поле, но притиснат от двама бранители, той не успя да завърши индивидуалната си акция с удар.

В 55-ата минута Гранит Джака направи 3:0, след като размени подавания с Леандро Тросар и промуши топката покрай вратаря на Кристъл Палас. За швейцарския халф това бе четвърто попадение с екипа на Арсенал за сезона.

Гостите намалиха изоставането си в 63-ата минута. След центриране от ъглов удар Джефри Шлуп се пребори с бранители на Арсенал и отблизо прати топката в мрежата на Рамсдейл. Останаха съмнения за игра с ръка, но след преглед с ВАР, голът бе признат – 3:1.

Златен шанс да притиснат „алтилеристите“ до стената пропиляха футболистите на Кристъл Палас в 71-ата минута. Високата им преса даде резултат и топката бе отнета. Шлуп изведе отлично Заха, който опита да намери далечния ъгъл на Рамсдейл, но топката мина покрай левия стълб.

Букайо Сака охлади ентусиазма на гостите в 74-ата минута с второто си попадение в мача. Върната топка от резервата Киърън Тиърни предостави отличен шанс за английския национал и той с удар от движение прати топката за четвърти път във вратата на Кристъл Палас – 4:1.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Служебен премиер: Румен Радев и списъкът на деветимата Девет са възможностите, от ...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че евентуална покана към руския държавен ...
Нидерландските министри на вътрешните работи и на отбраната в оставка, Хуго де ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...