Леверкузен свали Байерн Мюнхен от върха след дузпи, дадени с намесата на ВАР

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Байер Леверкузен победи Байерн Мюнхен с 2:1 на “БайАрена” в страхотен мач от 25-кръг на Бундеслигата. Йошуа Кимих откри резултата за гостите във 22-рата минута, но през второто полувреме последва пълен обрат, като Есекиел Паласиос реализира два гола от дузпи (56′, 73′), дадени от главния съдия Тобиас Щийлер след ВАР. И двата наказателни удара първоначално бяха отсъдени от рефера като симулации на Амин Адли, който дори получаваше жълти картони, които впоследствие бяха отменяни.

Първото по-интересно положение пред една от двете врати беше на сметката на домакините. В 10-ата минута Керем Демирбай опита да изненада Ян Зомер от корнер, но швейцарският вратар внимаваше и изби. В 14-ата минута удар на Джереми Фримпонг от далечна дистанция премина покрай вратата. Натискът на „аспирините“ продължи. В 16-ата минута Фримпонг навлезе отляво в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, но Зомер се справи.

Байерн поведе с първата си по-добра ситуация в мача. В 22-ата минута Жоао Кансело центрира в наказателното поле, където Томас Мюлер свали за Леон Горетцка, който видя оставения непокрит Йозуа Кимих, който със силен удар и след рикошет в Одийон Кусуну вкара за 0:1.

До края на първата част не се случи нищо запомнящо се, а баварците продължаваха все така да не убеждават с играта си. На полувремето Юлиан Нагелсман направи три смени. Той замени Жоао Кансело, Садио Мане и Томас Мюлер, а на тяхно място се появиха Серж Гнабри, Кингсли Коман и Джамал Мусиала.

В 56-ата минута „аспирините“ стигнаха до изравнителен гол. Амин Адли получи пас в наказателното поле, където беше застъпен от Бенжамен Павар. Първоначално главният рефер Тобиас Щилер показа жълт картон на французина за симулация. След намесата на ВАР обаче промени решението си и посочи бялата точка. Зад топката застана Есекиел Паласиос, който с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1.

В 62-ата минута Горетцка засече с глава центриране на Кингсли Коман, но топката премина покрай вратата. Шест минути по-късно Мусиала получи пред наказателното поле, направи двойно с Дейвис и се озова на стрелкова позиция, но от малък удар прати топката опасно покрай вратата.

В 73-ата минута Байер стигна до пълен обрат. Адли получи извеждащ пас отляво, поведе си топката и падна в наказателното поле след съприкосновение с Упамекано. Първоначално Щилер отново показа жълт картон за симулация на французина, но след това прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката отново застана Паласиос и аржентинският национал отново не сбърка – 2:1.

В 85-ата минута баварците организираха отлична контраатака. Сане проби през центъра и пусна към Гнабри отляво. Нападателят отправи удар, който Храдецки успя да избие. Топката се озова в Кингсли Коман, който шутира от движение, но покрай вратата. Три минути след това Сане се справи с няколко играчи, стигна до дъгата на наказателното поле и шутира силно, но вратарят на домакините изби. Топката се озова в Дейвис, който също отправи удар, но финландският страж отново се справи.

В последната минута от добавеното време Матайс де Лихт засече с глава центриране на Коман отдясно, но топката мина покрай вратата.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО