Меси с велик ход?

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Договорът между ПСЖ и Лионел Меси изтича в края на сезона. Твърди се, че „принцовете“ искат да преподпишат с Лео, огромен интерес обаче към 7-кратния носител на Златната топка проявяват и клубове от САЩ, и Саудитска Арабия. Дори излязоха информации, че една от офертите за Лионел достига колосалната, рекордна във финансово отношение за футбола заплата от 220 милиона евро на сезон.

Последното твърдение, свързано с футболното бъдеще на Меси обаче идва от Пиренеите. Визира се, че Лионел обмисля историческо завръщане в Барселона.

Президентът на гранда Жоан Лапорта се извинил на Лео за начина, по който Меси напусна тима преди 2 сезона. Твърди се, че съпругата на Лионел – Антонела, и тримата им синове също искат Лионел да подпише с Барселона.

И тук идва още един огромен коз на Барса, въпреки, че финансово предложението на тима е доста по-слабо от повечето оферти за Меси.

Преди 20-ина години въобще имаше съмнения, че Лионел ще може да спортува активно, сега той е считан от мнозина за най-великият футболист въобще в историята на спорта.

Пътят на Лео към световните върхове тръгна от „Ла Масия“ – футболната академия на Барселона, люпилнята за таланти.

Барселона има общо 5 титли в Шампионска лига (първата с Христо Стоичков в състава, следващите 4 с Меси).

Каталунците последните 2 сезона дори не стигнаха до 1/8-финалите на турнира, без Лео. Лионел няма какво да доказва на „Камп Ноу“.

Може само да помогне на големия си „брат“ Шави Ернандес (треньор на Барса) и малките си „братя“ Педри и Гави (настоящи звезди на тима). Всичките като Лео, от школата на гранда от „Камп Ноу“.

Заради братството, заради „Ла Масия“ и нейната футболна магия, оферта дори от 220 милиона може да се окаже недостатъчна за свободния агент Лионел Меси.

Най-доброто, което може да се пожелае на Барса изглежда е Лео да се завърне в клуба, а към „Ла Масия“ да се присъедини Матео Меси (един от синовете на Лионел и Антонела и талант, който сякаш е роден, за да бъде част от школата именно на Барселона заради стила на игра, а защо не – един ден и да наследи татко си като световен футболен крал и лидер на Барса).

Заради диригента Шави, младата супер звезда Педри, заради „Ла Масия“, поради възможността малкият виртуоз Матео да попадне в „люпилнята на таланти“, няма да е изненада, а ще е може би най-великият ход в историята на клубния футбол, ако Лионел Меси се хвърли с главата напред като Гави и без значение на фактора заплата, се завърне на „Камп Ноу“

А с фланелката на Барса, Лео е способен на футболни чудеса, дори да забие паметен гол с глава, въпреки ръста си и то срещу Ван дер Саар и защитата на Ман Юнайтед.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО