Изложба на местни художници даде старт на проявите по повод празника на град Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Местни елховски художници подредиха в навечерието на 20 март изложба, която даде старт на проявите по повод празника на град Елхово. След три годишнино прекъсване елховските любители на изкуството отново имаха възможността да се докоснат до изключителното майсторство, на големия талант и богатото разнообразие от жанрове пренесени в картините и произведенията, които художниците представиха пред елховска публика.

В подредената художествена експозиция тази вечер бяхме свидетели на пъстра палитра от цветове.

В изложбата са включени произведения на творци, доказали се през годините, с утвърдени имена не само в град Елхово и в страната, но и извън пределите на България – Ангел Трънков, Валентин Стоянов, Васил Василев, Веселина Каратодорова, Георги Янчев, Димитър Борисов, Димитър Нейчев, Желязко Петков, Кристина Георгиева, Куман Сталев, Петя Христова, Радостина Георгиева, Радостина Колева и Пламен Христов.

Изложбата бе официално открита от Петър Киров – кмет на Община Елхово. Той изказа благодарност към всички творци, които за поредна година представят своето творчество пред обществеността на града ни и внасят колорит в празничната седмица. В своето приветствие Петър Киров сподели своето задоволство, че жителите на град Елхово могат да се гордеят с нашите художници, творци, както и с нашите самодейни танцови, певчески и театрални състави.

От името на всички участници г-жа Петя Христова посвети изложбата на нашите съграждани, които днес не са между нас.  Тя отправи и благодарност и към всички присъстващи уважили това събитие.

Всяка година в изложбата се включват картини, икони, както и предмети изработени от камък, дърво, а през последните няколко години тази изложба се превърна в традиция и стана едно от най-значимите културни събития, включени в програмата посветена на празника на град Елхово.


Статията е публикувана на 20 март 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА