Изложба на местни художници даде старт на проявите по повод празника на град Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Местни елховски художници подредиха в навечерието на 20 март изложба, която даде старт на проявите по повод празника на град Елхово. След три годишнино прекъсване елховските любители на изкуството отново имаха възможността да се докоснат до изключителното майсторство, на големия талант и богатото разнообразие от жанрове пренесени в картините и произведенията, които художниците представиха пред елховска публика.

В подредената художествена експозиция тази вечер бяхме свидетели на пъстра палитра от цветове.

В изложбата са включени произведения на творци, доказали се през годините, с утвърдени имена не само в град Елхово и в страната, но и извън пределите на България – Ангел Трънков, Валентин Стоянов, Васил Василев, Веселина Каратодорова, Георги Янчев, Димитър Борисов, Димитър Нейчев, Желязко Петков, Кристина Георгиева, Куман Сталев, Петя Христова, Радостина Георгиева, Радостина Колева и Пламен Христов.

Изложбата бе официално открита от Петър Киров – кмет на Община Елхово. Той изказа благодарност към всички творци, които за поредна година представят своето творчество пред обществеността на града ни и внасят колорит в празничната седмица. В своето приветствие Петър Киров сподели своето задоволство, че жителите на град Елхово могат да се гордеят с нашите художници, творци, както и с нашите самодейни танцови, певчески и театрални състави.

От името на всички участници г-жа Петя Христова посвети изложбата на нашите съграждани, които днес не са между нас.  Тя отправи и благодарност и към всички присъстващи уважили това събитие.

Всяка година в изложбата се включват картини, икони, както и предмети изработени от камък, дърво, а през последните няколко години тази изложба се превърна в традиция и стана едно от най-значимите културни събития, включени в програмата посветена на празника на град Елхово.Статията е публикувана на 20 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Искрен Митев: Реакцията на кремълските агенти ме убеди, че трябва да приемем подкрепата на ГЕРБ
„Изключително грозно и срамно. Всички са виновни в една такава ситуация, но от моята перспектива това, което ... прочетете още »
Васил Велев: Ако половината парламент и целият народ са в опозиция, реформи са невъзможни
"ГЕРБ и ПП-ДБ заедно имат 19,6% от гласовете на всички българи, които имат право на глас. 81% ... прочетете още »
Корман Исмаилов: ДПС очакват своя момент и това не е за добро
„Сега е момент на компромисите. Те се случват, ние ги виждаме. Тези компромиси обаче ще доведат до ... прочетете още »
ISW: Конфликтът между "Вагнер" и "Ахмат" се задълбочава
Руските сили извършиха поредна серия от ракетни удари по Украйна - през нощта на 31 май срещу ... прочетете още »
Крилати ракети и дронове удариха Киев
Киевската военна администрация отчете, че всички ракети и "шахеди", които са летели тази нощ по Украйна са ... прочетете още »
Примирието в Судан е преустановено (ВИДЕО)
Краткосрочното прекратяване на огъня между две враждуващи фракции в Судан е преустановено. Това обявиха Съединените щати и ... прочетете още »
Спортът по ТВ в петък (2 юни)
БАСКЕТБОЛ 22:00 часа (Испания, Лига Ендеса) Валенсия – Барселона (Диема Спорт) ВОЛЕЙБОЛ 13:40 часа (Лига на нациите, ... прочетете още »
Бразилци с ултиматум към ЦСКА за 650 хиляди долара
ЦСКА има едноседмичен срок, в който да заяви желанието си да привлече за постоянно нападателя Маурисио Гарсес, ... прочетете още »