Нерегламентирано сметище трови водата на река, използвана и за питейни нужди

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село. Този път обаче става дума и за изхвърлени животински трупове. Опасните боклуци са не просто в природата, а плуват в реката, в която се намират и тръбите за питейната вода на село Типченица, съобщи БНТ.

„В момента в района се извършват строителни дейности от фирмата, която строи Е-79, тръбите са видими. Може да падне камък, да спука тръбата и това нещо да отиде в питейната вода. Тръбите на водохващането са открити. Проблем е и, че това е международен път и тук всеки спира, хвърля и недобросъвестен гражданин да дойде да си изхвърли животински останки тук е меко казано некоректно и неприятно“, каза кметът на с. Типченица Георги Димитров.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов заяви, че реката не се стопанисва от общината, но въпреки сигналите, нито една институция не се ангажира с проблема.

„Информирали сме абсолютно всички, но започваме да получаваме обратни писма от организациите, които трябва да се занимават с това: „Моля във връзка с вашия сигнал да ни уведомите какви действия се предприели“ – и РИОСВ, и БАБХ“.

Общината е организирала екип, който да загроби животните, но остава въпросът как ще се поддържа мястото след това, коментира още Аспарухов.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 21 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »
Конгресмени оказват натиск над Байдън бързо да изпрати далекобойни ракети на Украйна
Конгресмени и от двете големи партии в САЩ оказват натиск на президента Джо Байдън да изпрати на ... прочетете още »