Тази вечер е премиерата на „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” на сцената в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Общество

В ден втори от програмата по повод празника на град Елхово, тази вечер самодеен театрален състав към Читалище „Развитие” – Елхово, ще представи пред елховска публика една  истинска комедия на нравите и страстите -„Зех тъ, Радке! Зех тъ!”  , с текст, който носи  характера на българщината. Спектакълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни.

Освен тази вечер представленията ще бъдат поставени на сцена утре /22  март/ и събота /25 март/ от 18:00 часа в зрителната зала на читалището.

Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са отново Ивана Кърева и  художникът Георги Янчев. В ролите ще се представят: Атанас Ковачев, Христо Раванов, Евдокия Атанасова, Мария Александрова, Георги Янчев, Калина Димитрова, Петър Бързулов, Грета Стоянова, Ангел Кабаджов, Димитър Чернилов, Тодор Иванов.

Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

Заповядайте! Очакваме ви!


Статията е публикувана на 21 март 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА