Пълна зала до краен предел аплодира актьорите от театрален състав към Читалище „Развитие” – Елхово (+снимки)

21 март 2023 20:48  |  Общество

По повод празника на град Елхово, самодеен театрален състав към Читалище „Развитие” – Елхово, представи пред елховска публика постановката „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни.

Зрителна зала Велко Кънев бе пълна до краен предел с желаещи да наблюдават представлението на елховските самодейни артисти, които бяха разсмивани нееднократно от местните театрални таланти.

Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са отново Ивана Кърева художникът Георги Янчев. В ролите се представиха: Атанас Ковачев, Христо Раванов, Евдокия Атанасова, Мария Александрова, Георги Янчев, Калина Димитрова, Петър Бързулов, Грета Стоянова, Ангел Кабаджов, Димитър Чернилов и Тодор Иванов. Всички те се раздадоха на сцената и не веднъж те разсмиваха публиката по време на самата постановка.

Пиесата представя Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

Официалната премиера на постановката на елховска сцена бе тази вечер, а още утре /22 март/ ще бъде поставена на сцената от 18:00 часа, както и събота отново в същия час.

Три красиви кошници с цветя бяха поднесени от кметът на община Елхово Петър Киров, Николай Тончев – Председател на ОбС-Елхово и от Читалищно настоятелство на читалище „Развитие-1893″ – Елхово.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО