Александър Лукашенко: Полша е хиената на Европа, с Путин ще я поставим на място

Публикувано преди 1 година  |  Света

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди в следващите контакти с руския си колега Владимир Путин как да „постави на място“ Полша, от която има изявления за готовност да участва в конфликта в Украйна, предава ТАСС.

В разговор с журналисти след траурната церемония в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко нарече „луд“ полския посланик във Франция Ян Емерик Рощишевски, който в интервю за френска телевизия твърди, че в случай на поражение на Киев Варшава няма да има избор и ще трябва да влезе в конфликта.

„И така той избухна: „Ние ще се бием срещу Русия“. Помислете, че те ще започнат с Беларус веднага. Какво да правим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е как да ги поставим на място“, заяви Лукашенко, цитиран от „Фокус“.

Говорейки за позицията на Полша, която отново нарече „хиената на Европа“, Лукашенко посочи, че в момента Варшава не е в състояние да води самостоятелна политика. „Американците са там, те нямат суверенитет и независимост. Каквото кажат американците, това правят“, смята беларуският лидер.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО