Въвеждат „зелена зона“ във Варна

Публикувано преди 2 месеца  |  България

През есента на настоящата година се очаква Зелената зона във Варна да влезе в експлоатация. Това стана ясно днес от думите на кмета Иван Портних, съобщава „Фокус“.

На брифинг, даден от него, в общинския билдинг бе съобщено още, че до 20 дни ще стартират ремонтните дейности по улиците, които ще бъдат обхванати в зоната.

За ремонта им, облагородяването на 15 междублокови пространства и рехабилитацията на над 90 улици в града, общината е заделила общо повече от 175 милиона лева в ДДС, съобщи още кметът Портних.

Много от строително-ремонтните дейности в града трябваше още през 2021 година да бъдат приключени, но липсата на държавен бюджет, както и на неотворените процедури за кандидатстване за европейски средства, икономическата криза и инфлацията, ни забавиха, обясни кметът на Варна.

Приоритетни за общината през настоящата година, независимо трудностите, са осигуряване на средства за училищата, детските градини, здравните заведения, социалните дейности. Следват проектите по облагородяването на градската среда и ремонт на уличната мрежа, допълни той.

В момента се работи по изграждане на канализацията в селищните образувания в северната част на града. Там с такава ще се сдобият 14 хиляди имоти. Следват местностите в южната част на града – Боровец, Зеленика, както и квартал Галата.

160 милиона бяха предвидени за ВиК проекти, сега сумата ще набъбне с 80 милиона, заради увеличените цени, вследствие на инфлацията, каза още кметът на Варна.

Предвиден през тази година е ремонтът на улица „Девня“ и пътят към острова под Аспаруховия мост. Ще се ремонтират и изградят пристройки на детски градини. Улица „Вяра“, която е в плачевно състояние, ще бъде само преасфалтирана, а пълната ѝ реконструкция ще е възможна след като се реши как ще бъде разширен булевард „Цар Освободител“, стана ясно още от думите на кмета.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »
Руски командир: Киев атакува с танкове Леопард и не може да бъде спрян
Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка народна република (ДНР) Александър Ходаковски ... прочетете още »
Инстаграм звезда се показа по розово бельо
Брит Мануела е модел и Инстаграм звезда. Брит е американка. Тя е родена през щастливата за националния ... прочетете още »
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »