Драгомир Стойнев: ГЕРБ и ПП не искат редовно правителство

Публикувано преди 1 година  |  България

„Не съм убеден, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ искат редовно правителство. Тях повече ги устройва хаоса“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му БСП ще търси работещи решения, защото редовен кабинет трябва да има. Социалистът напомни, че държавата все още е без бюджет за тази година.

Относно конкуренцията в лицето на новата формация в ляво – „Левицата“, той каза: „Ние в БСП сме свикнали да водим битки на два фронта. Досега винаги сме водили битки и срещу нашия основен политически опонент, и битки вътре в партията. Сега вече има хора, които открито излизат и работят срещу БСП. Признавам си че ме боли. Това са хора, които са изградени от тази партия, хора, които са се развили благодарение на партията“.

Стойнев обвини за войната в Украйна европейската дипломация.

„Защо европейските дипломати стоят в своите луксозни кабинети и не предприемат действия, така че тази война да спре. Тази война може да спре единствено и само с дипломация“, заяви социалистът.

За военната помощ за Киев той напомни, че България никога директно не е изнасяла оръжие за украинците.

„Никой не казва защо Русия нападна Украйна, разбира се, че Украйна трябва да запази своята териториална цялост – защо се провалиха Минските споразумения. Това е липса на дипломация, липса на лидерство в ЕС“, допълни Стойнев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО