Денят на Земята, в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 12 месеца  |  Образование

Седмицата, преди 22.04. – ден на Земята, беше посветена на нашата планета Земя. Децата от всички групи научиха колко е важна природата, за човешкото съществуване. А природата е всичко, което ни заобикаля – гора, вода, въздух, растения, животни. За да дишаме чист въздух, са необходими много растения; за да има гора, в близост до населените места, трябва да се пазят дърветата и храстите, а не да се отсичат; За да е чиста водата, не бива да се вливат в реките и водоемите отпадъчни води; ако хората пазят природата, ще има и разнообразни животински видове; От отпадъчни материали, могат да се изработят красиви неща за дома и градината, научиха децата.

Учителите организираха интересни и различни дейности. Децата отправиха чудесни послания на хартия, които поставиха в двора на градината, на дърветата – да ги пазят, да не ги нараняват, да се грижат за насажденията – цветя и храсти, да не трупат боклуци, да ползват кошовете за отпадъци и др.

Деца и учители изработиха постер с послание: „Нека пазим Земята!“ Припомниха се важни правила, които трябва да се спазват, защото майката Земя има нужда от нас, хората – да се възползваме от нейните богатства, но и да се грижим за нея, най-важно, да не я променяме, да не и вредим, защото имаме нужда от нея

Най-голумите деца, бъдещите първокласници си припомниха  правилата за разделно събиране на отпадъците и засадиха медоносни цветя в гумите до площадката им за игра. Земята е наш дом и децата обещаха да я пазят, да бъдат отговорни, да живеят в синхрон с нея и никога да не забравят това.

Децата изгледаха интересни презентации с красиви картинки, в които се описват лесни стъпки за опазване чистотата на нашата планета. С радост споделиха, че изхвърлят отпадъците само в кошчетата за боклук, че пестят водата, че се грижат за растенията в техните домове и че много обичат да се разхождат пеша.

Всички предпочитат да живеят там, където е чисто, красиво, подредено. За  да са здрави хората и всички живи същества, трябва да е чист въздуха, който дишаме, бистра и чиста водата, която пием и се мием, чиста да е почвата за растенията. Да пазим Природата, да пазим Земята от замърсяване, да не изхвърляме безразборно отпадъци, а само на определените за това места. В контейнерите да събираме отделно стъкло, хартия и пластмаса, за да могат да се преработят.


Статията е публикувана на 24 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА