Путин хвърля и частна бойна авиация срещу Украйна

Публикувано преди 12 месеца  |  Света

В руското информационно пространство се заговори за създаването на още една частна военна компания в Руската федерация. На това обърна внимание бившият пилот от руските въздушно-космически сили, а сега блогър и авиационен експерт Fighterbomber, който цитира в канала си в Telegram някои от известните му подробности за случващото се.

Експертът отбеляза, че новата ЧВК ще има „всичко свое“, т.е. войници, артилерия, танкове, друга техника и дори самолети.

Fighterbomber пише, че въздушното крило на ЧВК най-вероятно ще се състои от две пълноценни бомбардировъчни ескадрили. Освен това поне една от тях ще бъде „от най-добрите“, което предполага Су-34. Ще присъстват и неопределен брой хеликоптери.

Освен това той загадъчно уточни, че ЧВК се създава и ще бъде разположена „на мястото“, където сега определено служат висококвалифицирани специалисти в своята област, които могат „да направят много неща с такава групировка военна авиация“, ако са освободени от бумащината и прочие бюрократична отчетност.

Той счита, че началниците едва ли ще пуснат всички желаещи. Но самият факт, че много висококвалифицирани военни, умеещи и готови да воюват, са изявили желание да се присъединят към новата ЧВК, а крайно показателен.

Но е твърде рано да се каже доколко удачна ще е идеята, защото не е нормално при наличието на военни действия да се каже какво ще се случи след час, а какво да говорим за сравнително отдалечени бъдещи планове.

Източник: NEWSFRONT

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 1 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО