Плевнелиев за атентата срещу Гешев: Покушение срещу институцията и демокрацията на държавата

Публикувано преди 12 месеца  |  България

„Избори не може да има и през юли, хората ще побеснеят. Не може да има и три в едно избори с референдум“. Това коментира президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев в „Тази сутрин“. По думите му е необходимо да има програма поне за година напред.

„Не смятам, че трябва да има избори две в едно, или три в едно с референдум през местните избори. Ако ще се правят избори две в едно, нека да е със следващите европейски. Там има много голям смисъл да се закачи и референдумът на „Възраждане“, каза още Плевнелиев.
Той не изключва да има нов кабинет на паритетен принцип. БСП са почти невъзможен партньор за съставяне на правителство, смята Плевнелиев.

Според него има два хода за първия мандат – програмно политическо правителство или програмно експертно правителство.

Той коментира, че Бойко Борисов и Кирил Петков трябва да подтиснат егото си и да работят съвместно на високи обороти по теми като това как да се намали дефицитът на 3%, как да влезем в Еврозоната и Шенген.
Росен Плевнелиев коментира взрива срещу автомобила, в който е пътувал главният прокурор Иван Гешев и семейството му. Той го определи като покушение срещу институцията и демокрацията на държавата.

„Това е една ужасяваща атака, която е нечовешка и се обръщам към всички да си дадат сметка какво се е случило, трябва да се сплотим и да изобличим извършителите. Никой не гледа на страната ни като нещо добро. Миналата седмица бях на икономическия форум в Делхи. Там трима министър-председатели на Гърция, Албания и Косово определиха България като неуправляема, изпаднала в хаос – държава, която няма добро име и репутация“, коментира Плевнелиев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО