Кирил Петков отказа на ГЕРБ! ПП-ДБ са готови с правителство на малцинството ВИДЕО

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Първото и най-важното нещо, което трябва да направим, е да решаваме проблемите на хората. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, който престави състава на проектокабинета на ПП-ДБ.

„Нямаме право да подменим вота на 620 хиляди граждани“, изтъкна Петков и отново подчерта, че няма да има подкрепа за първия мандат на ГЕРБ-СДС и съвместен състав.

„Осъзнаваме колко сложна е политическата ситуация. Ето защо нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов, нито Владислав Панев са част от предложения състав на МС.

Николай Денков е издигнат за министър-председател. Петков посочи, че акад. Денков е сред топ учените в света.

„Влизането на България в Шенген и в еврозоната, борбата с инфлацията, изпълнението на всички забавени условия и мерки по националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и промяна в подхода при подбора и финансирането на регионални проекти със засилена прозрачност са основните приоритети в управленската програма на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, посочиха от коалицията.

„България има нужда от управление. Заявката за конституционни промени в правосъдието трябва да ги приведем до реален резултат, ако зад тях се крие реална готовност. Гласувахме на акад. Денков той да престави екип, който да изпълни програмата, а той координира и самото съставяне на програмата. Като учен от световна класа, ние гледаме на него като на човек с голяма политическа тежест. Той може да говори с всички, включително с нашите опоненти, да придържа разговора към руслото на политиките, за да има резултат. Той се ползва с нашата подкрепа. Работили сме с него за събирането на този екип. Едно правителство на малцинството ще зависи от парламентарния тил, който ще има във всяка комисия във всяка точка по всяко законодателно предложение. Ще трябва да осигуряваме тази подкрепа на база не на предходни формати, а за всеки отделен ден“, посочи Христо Иванов от ПГ на ПП-ДБ.

Ген. Атанас Атанасов допълни, че това е опит на коалицията за възстановяване на парламентарната република, водена от безспорен този авторитет като акад. Денков. По думите му това е цялостно усилие за българския парламент да започне да кове необходимите закони и да прие нормативните актове, за да заработи българската държава като нормална държава и член на ЕС.

„Влизането на България в Шенген и в еврозоната, борбата с инфлацията, изпълнението на всички забавени условия и мерки по националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и промяна в подхода при подбора и финансирането на регионални проекти със засилена прозрачност са основните приоритети в управленската програма на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, посочиха от коалицията.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Предвид необичайното и рязко затопляне на времето и тенденцията високите температури да ...
От полза на държавата е да няма безвремие, но това не означава ...
Режимът на Владимир Путин отчаяно се опитва да намери украинска следа в ...
Експлозия е разтърсила най-голямата рафинерия в северната ни съседка – "Петромидия/Ромпетрол“, в ...
Късметлия от Плевен уцели точната комбинация от 6 числа в играта "Тото ...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес договори с Министерството на ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март хилядолетната историята на България оживя в образ и действие ...
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...