Продължават посещенията на първокласниците в библиотеката

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

Днес, гости на читалищната библиотека бяха децата от 1 в клас на ОУ „Св. П. Хилендарски“ с учители Пенка Михова и Денка Иванова.

С помощта на библиотекарите децата се запознават  с правилата и начина на записване в библиотеката, научават се да търсят сами и  да съхраняват правилно  книжките. Изключителен интерес у децата предизвикаха разнообразието от красиво илюстрирани книжки и  приказни герои.

Децата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрират наученото през годината, радват се, че вече могат да четат.  С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната  детска литература, с която разполага детския отдел.

Читалищната библиотека се старае да организира и реализира различни културни и образователни прояви за децата от най – ранна възраст, с желанието да предизвика интереса на малчуганите към книгата и четенето, да ги мотивира да четат и да се развиват като пълноценни личности, черпейки идеи, знания и вдъхновение от книгите. Библиотеката работи активно с всички училища в града за приобщаването на подрастващите към света на книгите, за създаване на навици за четене.

С тези посещения се постави и началото на надпреварата за „Най – четящ ” клас за 2023г.Статията е публикувана на 9 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов
Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на ... прочетете още »
Михаил Екимджиев: Сериалът на "Политико" продължава, сега епизодът е "Въшките на тиквата" срещу Каскета
"Сега сме във втория епизод на сериала от заглавието на "Политико" - "Каскета срещу Тиквата". Заглавието е ... прочетете още »
Скромен успех за Ердоган! Инфлацията в Турция спадна под 40 на сто
Годишната инфлация в Турция падна до 39,59% през май, показаха официални данни в понеделник, като цяло в ... прочетете още »
Секретна сделка: Техеран е продал различни видове боеприпаси на Русия
Британският телевизионен канал Sky News публикува предполагаем договор за доставка на различни видове боеприпаси от Иран на ... прочетете още »
Американка се щракна по бяла риза и бельо
Алекса Колинс е Инстаграм звезда. Тя е модел. Американката се интересува от Формула 1. Жената сподели снимки ... прочетете още »
Сделка между Реал и Челси?
Реал Мадрид може да подпише с играча на Челси Кай Хаверц за около 60 милиона евро плюс ... прочетете още »
Много лоша новина за ЦСКА
Капитанът на ЦСКА Юрген Матей скъса предна кръстна връзка и му предстои дълъг период на възстановяване. "Червените" ... прочетете още »