ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Елхово отпразнува своя патронен празник (+снимки)

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

Отбелязването на празничната дата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово започна на 5 май с арт работилница за учениците със специални образователни потребности под надслов „Едно училище за всички“. Децата отбелязаха празника на любимото училище, като изработиха красиво табло, свиха венец от пролетни цветя, оцветяваха и конструиха букви от цветни пръчици. В творческата работилница децата участваха с голямо желание.  Те се забавляваха, общуваха и показаха своите интереси и възможности.

На 9 май ученици от училището се включиха в  състезание за майсторско управление на велосипед. В него се демонстрираха знания относно правилата за движение на велосипедиста, безопасно управление и придобити знания и умения относно техническата изправност на велосипеда. Организатор на мероприятието бе училищната комисия за безопасност на движението.

На 10 май бе проведен урок по проектно базирано обучение по български език и литература с учениците от VII –те класове на тема „Любовта в изкуството“. Седмокласниците рецитираха стихотворението „Неразделни“ на Пенчо Славейков, а с мултимедийни презентации разказаха колко много са научили за него и свързаха основната тема – любовта, с художествени образци на музиката, изобразителното изкуство и киното. Представена беше интересна гледна точка, според която съвременните технологии не са пречка, а биха могли да бъдат неоценим помощник в осъществяването на по- лесно и пълноценно общуване.

11 май започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с празничен концерт, кулминация на празничните мероприятия.

С много песни, стихове, трепет и вълнение бе огласена актовата зала на училището. Участниците в програмата поздравиха всички ученици, учители и гости на тържеството и накараха присъстващите да се чувстват горди, че са част от това училище и неговата история.

Да споделят празничното събитие присъстваха: г-жа Пепа Кючукова – заместник кмет на община Елхово, г-жа Йовка Драгоева – директор на ПГ„Свети Климент Охридски“, г-жа Снежана Връцова – директор на ПГ „Стефан Караджа“, г-жа Жулиета Камбурова – председател на Обществен съвет, учители пенсионери, възпитаници на училището, родители и приятели.

В поздравителното си слово г-жа Снежина Добрева – директор на училището, пожела на всички ученици: „ Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си! Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители!“

Поздравителен адрес по случай празника беше получен от  г-н Петър Киров – кмет на Община Елхово.

Уникални, жизнерадостни, красиви и вълнуващи бяха децата на сцената. Те увлякоха публиката със своето настроение и непосредственост. Празникът стана неповторим, пъстър, цветен с изпълнението на малките певци и танцьори. За пореден път учениците доказаха, че умеят не само да четат и учат, но и могат да се забавляват и веселят. Аплодисментите на публиката бяха заслужена награда за участващите, всеки един от които допринесе за този вдъхновяващ ден!

В празничния ден директорът на училището – г-жа Добрева, награди учениците, които достойно са се представили в национални състезания, олимпиади и конкурси. Тя с гордост отбеляза, че днес училището достойно осъществява своята мисия на утвърдено с традиции училище, в което учениците получават отлична подготовка, превръщат се в знаещи и можещи, мислещи и творчески личности,

Ние всички се гордеем с успехите на нашите възпитаници, които са постигнали високи резултати.

Щастливи сме, че на този ден почитаме паметта на двамата  братя първоучители!

Щастливи и горди сме, че носим имената на Кирил и Методий в сърцата си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – ЕлховоСтатията е публикувана на 11 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »