Прилагането на иновативни подходи в ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово носят видими резултати

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

От три години Профилирана гимназия залага на иновативните подходи в образователния процес, които не само стимулират учениците, но и дават позитивни резултати.

В периода 09.05.2023 г. – 11.05.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ върна визитата и гостува на НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград по Национална програма „Иновации в действие“. Припомняме, че по-рано, през м. април, елховската гимназия беше домакин на поредица реализирани  иновативни дейности и срещи с представители на три училища: НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград, ПГКМКС „Aк. Благовест Сендов“ – гр. Варна и  ПГСС „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит.

При посещението, заедно с останалите партньорски гимназии, нашият екип от преподаватели и ученици от 10 а клас се запозна с материалната база, колектива и учениците на НПТГ „Ш. Петьофи“, участва активно в обсъжданията на иновативните процеси в 4-те училища, включи се и в обмена на добри практики. На 10 май се реализира наблюдение на урок по Компютърни системи с 11б клас, в който беше демонстрирана приложимостта на иновациите. По време на визитата училищните екипи разгледаха забележителностите на град Разград, стадиона „Лудогорец Арена“, както и Археологически резерват Абритус. Изнесеното занятие в тракийската гробница в с. Свещари беше съчетано с последваща дискусия. В заключителната среща се проведоха дебати за иновативните методи на преподаване и учене и тяхната приложимост във всекидневното обучение на учениците.

Създадените контакти, сътрудничеството и обмяната на идеи между училищата партньори по НП „Иновации в действие“ са добро начало за бъдеща съвместна работа.

Седмица по-късно, на 17.05.2023г., в сградата на ПМГ „Атанас Радев“, гр.Ямбол се състоя награждаване на най-добре представилите се ученици в математическото състезание  „Европейско кенгуру“, проведено през март 2023 година. От ПГ „Св. Климент Охридски“  участници в надпреварата бяха 8 ученици: Георги Иванов – 12 клас, Иван Костов и Елеонора Христова от 11 клас, Емилия Кабова, Николай Вълков, Мария Стоянова, Теодора-Мария Танчева и Елена Терзиева от 10 клас.

На официалната церемония по връчване на грамотите присъстваха някои от младите математици с най-високи постижения – Иван, Елеонора, Емилия и Георги, както и преподавателите им по математика Катя Димитрова и Галина Кънева, а също и родители.

Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, отправи поздравления за учителите и родителите на учениците за вдъхновението и подкрепата. Пожела на отличилите се гимназисти още много успехи и покорени върхове.Статията е публикувана на 22 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »