Прилагането на иновативни подходи в ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово носят видими резултати

Публикувано преди 7 месеца  |  Наука

От три години Профилирана гимназия залага на иновативните подходи в образователния процес, които не само стимулират учениците, но и дават позитивни резултати.

В периода 09.05.2023 г. – 11.05.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ върна визитата и гостува на НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград по Национална програма „Иновации в действие“. Припомняме, че по-рано, през м. април, елховската гимназия беше домакин на поредица реализирани  иновативни дейности и срещи с представители на три училища: НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград, ПГКМКС „Aк. Благовест Сендов“ – гр. Варна и  ПГСС „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит.

При посещението, заедно с останалите партньорски гимназии, нашият екип от преподаватели и ученици от 10 а клас се запозна с материалната база, колектива и учениците на НПТГ „Ш. Петьофи“, участва активно в обсъжданията на иновативните процеси в 4-те училища, включи се и в обмена на добри практики. На 10 май се реализира наблюдение на урок по Компютърни системи с 11б клас, в който беше демонстрирана приложимостта на иновациите. По време на визитата училищните екипи разгледаха забележителностите на град Разград, стадиона „Лудогорец Арена“, както и Археологически резерват Абритус. Изнесеното занятие в тракийската гробница в с. Свещари беше съчетано с последваща дискусия. В заключителната среща се проведоха дебати за иновативните методи на преподаване и учене и тяхната приложимост във всекидневното обучение на учениците.

Създадените контакти, сътрудничеството и обмяната на идеи между училищата партньори по НП „Иновации в действие“ са добро начало за бъдеща съвместна работа.

Седмица по-късно, на 17.05.2023г., в сградата на ПМГ „Атанас Радев“, гр.Ямбол се състоя награждаване на най-добре представилите се ученици в математическото състезание  „Европейско кенгуру“, проведено през март 2023 година. От ПГ „Св. Климент Охридски“  участници в надпреварата бяха 8 ученици: Георги Иванов – 12 клас, Иван Костов и Елеонора Христова от 11 клас, Емилия Кабова, Николай Вълков, Мария Стоянова, Теодора-Мария Танчева и Елена Терзиева от 10 клас.

На официалната церемония по връчване на грамотите присъстваха някои от младите математици с най-високи постижения – Иван, Елеонора, Емилия и Георги, както и преподавателите им по математика Катя Димитрова и Галина Кънева, а също и родители.

Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, отправи поздравления за учителите и родителите на учениците за вдъхновението и подкрепата. Пожела на отличилите се гимназисти още много успехи и покорени върхове.Статията е публикувана на 22 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Министърът на енергетиката: Можем да вземем за реакторите на АЕЦ „Белене“ повече от 1.2 милиарда лева
Румен Радев, министър на енергетиката, заяви, че оборудването за замразената АЕЦ “Белене” може да бъде продадено за ...
Какво се случва с тялото, ако пиете газирани напитки всеки ден?
Макар че повечето хора са наясно, че газираните напитки не са от най-пълноценните, може би се чудите ...
Украинската армия подготвя нови механизирани бригади с бойна техника от времената на СССР
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) сформира пет нови механизирани бригади. На хартия 150-та, 151-ва, 152-ра, 153-та и ...
Виктор Орбан остава непреклонен! Будапеща е против членството на Украйна в ЕС
Унгарският премиер Виктор Орбан продължава да е твърдо против преговорите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз, ...
Реджеп Ердоган се скара на Макрон: Това е провокация
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Франция, че е предоставила бронирани машини на южнокавказката страна Армения, като ...
Гуцанов към управляващите: САЩ не дават повече оръжие на Украйна, а вие сте сложили наколенките за пореден път
„Направих си труда да отида до Секретно деловодство и да проверя колко души сте се запознали какво ...
Кметът на Смолян поиска възнаграждение 50% от заплатата на министър – 4560 лева
Заплата от 4560 лв. поиска кметът на Смолян Николай Мелемов, а заплатите на кметовете на кметства в ...
Депутатите отхвърлиха ветото на Радев за БТР-ите. „Възраждане“ скочиха срещу депутат – бил по тениска и „пиян“
Парламентът отхвърли ветото на Румен Радев за даването на наши БТР-и на Украйна, съобщават от novini.bg. Това ...