Прилагането на иновативни подходи в ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово носят видими резултати

Публикувано преди 11 месеца  |  Образование

От три години Профилирана гимназия залага на иновативните подходи в образователния процес, които не само стимулират учениците, но и дават позитивни резултати.

В периода 09.05.2023 г. – 11.05.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ върна визитата и гостува на НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград по Национална програма „Иновации в действие“. Припомняме, че по-рано, през м. април, елховската гимназия беше домакин на поредица реализирани  иновативни дейности и срещи с представители на три училища: НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград, ПГКМКС „Aк. Благовест Сендов“ – гр. Варна и  ПГСС „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит.

При посещението, заедно с останалите партньорски гимназии, нашият екип от преподаватели и ученици от 10 а клас се запозна с материалната база, колектива и учениците на НПТГ „Ш. Петьофи“, участва активно в обсъжданията на иновативните процеси в 4-те училища, включи се и в обмена на добри практики. На 10 май се реализира наблюдение на урок по Компютърни системи с 11б клас, в който беше демонстрирана приложимостта на иновациите. По време на визитата училищните екипи разгледаха забележителностите на град Разград, стадиона „Лудогорец Арена“, както и Археологически резерват Абритус. Изнесеното занятие в тракийската гробница в с. Свещари беше съчетано с последваща дискусия. В заключителната среща се проведоха дебати за иновативните методи на преподаване и учене и тяхната приложимост във всекидневното обучение на учениците.

Създадените контакти, сътрудничеството и обмяната на идеи между училищата партньори по НП „Иновации в действие“ са добро начало за бъдеща съвместна работа.

Седмица по-късно, на 17.05.2023г., в сградата на ПМГ „Атанас Радев“, гр.Ямбол се състоя награждаване на най-добре представилите се ученици в математическото състезание  „Европейско кенгуру“, проведено през март 2023 година. От ПГ „Св. Климент Охридски“  участници в надпреварата бяха 8 ученици: Георги Иванов – 12 клас, Иван Костов и Елеонора Христова от 11 клас, Емилия Кабова, Николай Вълков, Мария Стоянова, Теодора-Мария Танчева и Елена Терзиева от 10 клас.

На официалната церемония по връчване на грамотите присъстваха някои от младите математици с най-високи постижения – Иван, Елеонора, Емилия и Георги, както и преподавателите им по математика Катя Димитрова и Галина Кънева, а също и родители.

Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, отправи поздравления за учителите и родителите на учениците за вдъхновението и подкрепата. Пожела на отличилите се гимназисти още много успехи и покорени върхове.


Статията е публикувана на 22 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА