Michelin продава активите си в Русия

Публикувано преди 2 седмици  |  Света

Днес френският производител на гуми Michelin обяви, че продава своите активи в Русия на Power International Tires – дистрибутор на автомобилни гуми в страната, съобщи „Ройтерс“.

Споразумението, което вече е одобрено от местните власти, предвижда запазване на около 250 работни места, основно в единствения завод на Michelin в Русия, намиращ се в Давидово. Въпреки това френската компания предупреди, че не всички работници ще могат да бъдат прехвърлени към Power International Tires и че желаещите да напуснат ще могат да го направят „при добри условия“.

Michelin присъства в Русия от 1997 година и стана първият чуждестранен производител на гуми, който откри собствени производствени мощности там през 2004 година. През миналата година компанията обяви, че спира промишлените си дейности в Русия и износа от страната във връзка с инвазията на Русия в Украйна.

През април „Michelin“ съобщи, че спирането на дейностите им в Русия е довело до спад от 25 процента в обемите през първото тримесечие на настоящата година, предаде БТА.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 26 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
ВСС продължава казуса с Гешев на 12 юни, главният прокурор с обръщение към нацията днес
След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на заседанието си, на което обсъждаше искането за ... прочетете още »
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »