Прокуратурата се самосезира за смъртта на родилката в Русе

Публикувано преди 1 седмица  |  България

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала от публикации в медиите за смъртта на 29-годишната родилка.

Случаят е от 24 май, когато 14 часа след раждането на второто си дете 29-годишна родилка е починала в АГ-комплекса на Университетската болница „Канев“ в Русе.

На база публикациите в медиите е образувана прокурорска преписка за престъпление от Наказателния кодекс, което е за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.

Ще бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към случая и ще бъде изискана цялата документация от лечебното заведение и експертиза ще установи причините за настъпване на смъртта на 29-годишната жена.

По първоначални данни от аутопсионния протокол, който трябва да е готов до 20 дни, жената е получила белодробна емболия, но предстоят още анализи.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 26 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »