Свиленски: Служеният кабинет върти корупционни сделки

Публикувано преди 11 месеца  |  България

БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет и е първата партия, която е поискала оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в студиото на „Още от деня“. Той коментира приетите днес от парламента промени в НПК и механизма за контрол на главния прокурор.

„Промените в НПК сме ги обсъждали и какво беше гласувано днес. Тримата големи – главния прокурор и шефовете на ВАС и ВКС – защо двамата големи ги освобождават със 17 гласа, а главния прокурор – с 13 гласа. Не мога да кажа и аз оставам учуден. Защо не беше и тримата със 17 или и тримата с 13 гласа. Притеснява ме разделението. Правим закон вероятно анти-главен прокурор, който със сигурност не закон, който ще промени съдебната система“, каза Георги Свиленски.

По отношение на преговорите за кабинет, Свиленски каза, че това правителство, което ще се сформира ще има две задачи – да спаси Бойко Борисов и ПП-ДБ да вземат позиции, за да продължат упражняването на властта си.

Свиленски коментира и бавенето на връчването на втория мандат от президента.

„Господин Радев си държи мандата и чувам за 2 юни. Какво ще се случи тогава – не знам. За да управлява служебния му кабинет. За да могат да си реализират корупционните сделки, които не са спрели да ги правят откакто са назначени“, поясни Георги Свиленски.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО