Свиленски: Служеният кабинет върти корупционни сделки

Публикувано преди 2 седмици  |  България

БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет и е първата партия, която е поискала оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в студиото на „Още от деня“. Той коментира приетите днес от парламента промени в НПК и механизма за контрол на главния прокурор.

„Промените в НПК сме ги обсъждали и какво беше гласувано днес. Тримата големи – главния прокурор и шефовете на ВАС и ВКС – защо двамата големи ги освобождават със 17 гласа, а главния прокурор – с 13 гласа. Не мога да кажа и аз оставам учуден. Защо не беше и тримата със 17 или и тримата с 13 гласа. Притеснява ме разделението. Правим закон вероятно анти-главен прокурор, който със сигурност не закон, който ще промени съдебната система“, каза Георги Свиленски.

По отношение на преговорите за кабинет, Свиленски каза, че това правителство, което ще се сформира ще има две задачи – да спаси Бойко Борисов и ПП-ДБ да вземат позиции, за да продължат упражняването на властта си.

Свиленски коментира и бавенето на връчването на втория мандат от президента.

„Господин Радев си държи мандата и чувам за 2 юни. Какво ще се случи тогава – не знам. За да управлява служебния му кабинет. За да могат да си реализират корупционните сделки, които не са спрели да ги правят откакто са назначени“, поясни Георги Свиленски.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 26 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »