Първан Симеонов: Гешев има да казва доста за Борисов

Публикувано преди 1 седмица  |  България

Политическата криза няма да свърши скоро.

Това прогнозира пред БНТ политологът Първан Симеонов.

Той смята, че ротацията, за която се споразумяха ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е „мехлем“.“И двете страни по-скоро искат това да се случи. Вярно е, че след такива записи това изглежда наистина сложно. Този запис е кухненски запис. Гадно и отвратително е“, коментира той разпространения от Радостин Василев аудиозапис.

„Дано записът има образователно значение за хората, които се интересуват от политиката. Западняците съгласуват и армиите с нас. Така се спазаряват нещата. Всяка кухня звучи гадно. Неща, идващи от Радостин Василев, няма да повлияят на либералните фенове. В записа чух много вярна калкулация: може да ни бие с повече, но няма да правим заедно 120 и ще трябва да се разбираме с още хора. Естествено, че в кухнята ще е грозно и гадно. Представяте ли си как в разговора се чува: „Асене, да оставим малко Гешев да бие Борисов“. Те наистина трябва да направят правителство. Ротацията е пример, виждан на много места в света. За конституционно мнозинство ДПС са необходими, според мен Борисов ги изигра за правителство“, коментира още Първан Симеонов.

„Вчера в ПП се говореше за монтирани записи, днес имам чувството, че приемаме всичко като чиста монета. Не чухме някакви конкретни възражения“, коментира от своя страна Петър Чолаков.

Според него, ако ПП бяха изпълнили първоначалната си заявка – разграждането на ГЕРБ, е трябвало да оставят Гешев да поработи. „Той има да казва доста нелециприятни неща за г-н Борисов. Темата на седмицата е предателството. ПП към избирателите, Радостин Василев. Драмата е пълна. Бай Ганьо трябва да бъде най-доволен, защото „всички са маскари“. Платон е казал, че в политиката привличат най-недобродетелните хора. Моралът за повечето хора не е толкова важен, казва гласа на записа – Кирил Петков. Безспорно трябва да има правителство, но по какъв път са тръгнали, когато трябва да взимат решения за всички хора? Като си нямате взаимно доверие, е по някакъв начин детинско“, добави още той.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 27 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »