Техеран: Шоуто на Зеленски е насочено срещу народа на Иран

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

Политическото шоу на Владимир Зеленски е насочено срещу народа на Иран и се прави за привличане на западни оръжия. Това изявление направи прессекретарят на Министерството на външните работи на Ислямската република Насър Канани, цитиран от агенция ISNA, предаде РИА Новости.

По-рано Зеленски призова иранците да спрат да подкрепят Русия, тъй като това ще доведе до още по-голяма изолация на Ислямската република.

„Повтарянето на неверните твърдения на президента на Украйна срещу Ислямска република Иран е в хармония с пропагандната и медийна война на антииранската ос срещу правителството и народа на Иран и се прави с цел да се привлекат колкото се може повече оръжия и финансова помощ от западните страни“, каза иранският дипломат.

Канани нарече целта на изявлението на Зеленски „да организира политическо шоу и да отвлече вниманието на обществото с неоснователни и безполезни претенции срещу иранския народ“.

По-рано шефът на Главното разузнавателно управление в Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов отправи заплахи срещу Иран, казвайки, че Киев теоретично може да проведе военна операция в Иран за унищожаване на производството на безпилотни летателни апарати.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че темата за закупуване на бойни безпилотни самолети от Иран е била изкуствено хвърлена в американските медии. По-късно външният министър Сергей Лавров каза в интервю за РИА Новости, че твърденията на Запада за предполагаеми доставки на безпилотни самолети от Иран за Русия остават необосновани.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО