Спортен празник в Детска градина „Невен“

Публикувано преди 11 месеца  |  Образование

По традиция в седмицата посветена на рождения ден на детска градина „Невен“ днес бе проведен Спортен празник, който за пореден път донесе истинска забава, положителни емоции и много радост за зрителите и участниците в мероприятието.

Инициативата имаше за цел, възпитаване на децата в спортен дух, умения за екипна работа и повишаване на двигателната им активност.

Водещ на празника беше г-жа Цветанка Христова, която успя да създаде много настроение сред участниците.

Най-малките деца от яслените групи: „Слънчо“ и „Звездичка“ заедно с медицинските сестри: Калинка Добрева, Силвана Гендова, Стойка Стойчева и Светла Нейчева имитираха движения на животни и танцуваха под звуците на песните „Игра“ и „Онче-бонче“.

Малчуганите от група “Приятели” с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева се включиха с музикално-подвижна игра, с която демонстрираха знания и умения за здравословното хранене като неделима част от здравословният начин на живот и популяризираха Национална програма „Училищен плод и мляко“, чрез коята всяка учебна година децата получават в детската градина допълнително плодове и млечни продукти.

Децата от група “Здравец“ с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина  Драгоева изпълниха игрите:“Довърши рисунката“ и „Като зайче скачай ти и балона запази“.

Малките спортисти от група “ Звънче“ с. Гранитово с учители Мария Георгиева  и Даяна Стойчева показаха своя спортен дух и емоционален заряд в „Щафетна игра“  и играта: „Гореща топка“.

Бъдещите първокласници от групите “Усмивка“  и „Доброта“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова се включиха с играта: ”Знам и мога“ за демонстриране на знания за разделно събиране на отпадъци, спазвайки точно определено трасе с препятствия.

Представителите на група “Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова бяха разделени на два отбора, а целта беше да вкарат въжен ринг в определена цел.

Група “Бърборани Сладурани“ с учители Снежана Желева и Красимира Михалева се включиха със ”Състезателна игра с чували”, целта на която беше усъвършенстване на двигателните умения: бързина, сила, издръжливост и физическото развитие на децата.

Децата от група “Детско царство“ с учители Петя Дикова  и Женя Христова като истински спортисти се включиха в празника със състезателна игра: “Обръчите прескочи и топката в целта хвърли”.

Децата от група “Слънце“ с учители Марийка Узунова и Диляна Митева създадоха много настроение и провокираха всички участници да се включат с тях в изпълнението на: „Аеробика за деца“.

Спортният празник предизвика много настроение и положителни емоции у деца и учители. Малките спортисти бяха изключително мотивирани да изпълнят прецизно правилата на игрите.

Положените усилия от децата бяха възнаградени с награди: кошници пълни с плодове и грамоти за отлично представяне в спортния празник от г-жа Панчева-директор на детска градина „Невен“.


Статията е публикувана на 30 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА