Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен Василев е предложението за министър на финансите за проектокабинета на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС.

„Не сме научили нещо ново, че Асен Василев ще бъде финансов министър. От изтеклите записи това беше ясно, сценарият се следва плътно и точно, с цялата си острота. Така ще станат нещата, че той ще бъде финансов министър“, коментира финансистът Любомир Каримански в „Денят ON AIR“.

„Ако ние следваме примера на други европейски страни, като и този път сме след Румъния, там имат ротационни премиери, имат и коалиция, тук не искаме да си признаем, че имаме коалиция. В Румъния хората излизат с достойнство и заявяват, че независимо от политическите различия, те са направили коалиция и затова искат да имат ротационни премиери. Тук наподобява на домашното насилие. Виждаме, че взаимно се изнасилват двете първи политически сили, бият се, но продължават да се търпят в името на децата. В същото време децата са всички хора, те са най-чувствителната част, много добре разбират, когато има скандал“, коментира той.

„Нима с това поведение и с тази коалиция спечелиха изборите – и едните, и другите? Всичко е много шизофренно. Ако ГЕРБ свалиха Асен Василев заради слаба финансова политика, изведнъж те ще го подкрепят за финансов министър. Как така Василев стана човекът, който разбира най-много от бюджет?“, попита Каримански.

„Нека не забравяме, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ ясно заявиха, че те няма да пипнат нито една данъчна ставка, това предстои да видим дали ще направят. Допускам, че няма да се искрени при приходната част на бюджета, защото всички казват, че тя изостава значително и защото темпът на нарастване на разходите е много по-голям от темпа на нарастване на приходите спрямо 2022″, заяви финансистът пред Bulgaria ON AIR.

Каримански подчерта, че имаме намаляване на приходите, но нямаме ръст на икономиката, имаме и много раздути разходи, които 48-ото НС е приело.

„Хазната може да се пълни с икономически ръст, инвестиции и осъществяване на ПВУ, успоредно с национално инвестиционна програма на България“, каза Каримански.

Според него България разчита повече на европейските средства, за да ги инвестира, а малко разчита на националните такива.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 2 юни 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Радан Кънев хвали Денков
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев сподели мнение в социалната мрежа "Фейсбук", че премиерът акад. Николай Денков ...
Бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение
У нас се говори изключително много за службите. Духът е изпуснат от бутилката. Службите се нуждаят от ...
Великобритания е водила тайни преговори с Русия
Британски официални лица са участвали в дипломатически дискусии с ключови представители на Кремъл относно глобалната сигурност на ...
Спортна звезда пръска сексапил
Кий Алвеш често е определяна за най-сексапилната волейболистка в света. Твърди се, че е отхвърлила интимно предложение ...
Антон Хекимян за раздялата с бТВ: Извървях дълъг път, сърцето ми е пълно
Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Това написа Антон Хекимян в емоционален пост в своя ...
Йордан Божилов: Руската православна църква изпълнява поръчки на Кремъл
Руската православна църква не е отделена от държавата. Тя много често изпълнява поръчки на Кремъл. Дори сега ...
Хекимян напусна бТВ
bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални ...
Ваня Григорова иска да сложи край на управлението на десницата в София
Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде ...