Корман Исмаилов: ДПС очакват своя момент и това не е за добро

Публикувано преди 4 месеца  |  България

„Сега е момент на компромисите. Те се случват, ние ги виждаме. Тези компромиси обаче ще доведат до много висока цена и демократичните сили в лицето на ПП-ДБ ще платят по-висока цена.“

Това заяви в студиото на Euronews PrimeTime Корман Исмаилов от Народна партия „Свобода и достойнство“. Според него евентуален кабинет с втория мандат, подкрепен от ГЕРБ и ПП-ДБ, ще бъде слаб кабинет и малко от поставените цели ще бъдат постигнати.

Аз съм скептичен, че ще може да се постигне едно стабилно, макар и за кратко, управление, което да реши натрупалите се проблеми. Всеки участник в преговорите иска да омаломощи конкурента си и иска да спечели дивиденти.

По думите на Исмаилов разбирането за управлението и властта у нас е за инструмент за разпределяне на порции.

Ситуацията е предизборна и те са в много жестока конкуренция помежду си. ГЕРБ е по-силен и има повече опит, но и те ще пострадат от това, защото траекторията на пътя на Бойко Борисов, а ГЕРБ е равно на Бойко Борисов, е тръгнала безвъзвратно надолу.

Според Исмаилов поведението на Радев е ненормално и вече почти няма партия, с която той да не е влязъл в конфликт.

Търсенето на подкрепа от посланици е ниско ниво, дори за депутат, а още повече за министър или премиер, е абсолютно неадекватно и ненормално, смята Исамилов.

„ДПС във времето последователно кадрува навсякъде, където може и то с компромисни фигури. ДПС е групата с най-големия брой депутати със свалени имунитети, някои от които дори влезли в затвора. Хора, които да се поставят в услуга срещу властови позиции или от друга мотивация, има много. Попадането на такива хора в прокуратурата, съда, ръководството на държавните институции води до тази ненормалност“, коментира още той.

„Когато другите потъват и се сриват, а ти макар и да не вървиш нагоре и си се окопал, това автоматично ще те издигне нагоре“, посочи Исамилов.

„ДПС очакват своя момент и това не е за добро. Аз не съм оптимист в средносрочен план, защото тези партии по начина, по който функционират вътрешно и селекцията на кадрите, които издигат, са на престъпно ниско ниво от гледна точка на резултатите“, допълни политикът от НПСД.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 2 юни 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Радан Кънев хвали Денков
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев сподели мнение в социалната мрежа "Фейсбук", че премиерът акад. Николай Денков ...
Бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение
У нас се говори изключително много за службите. Духът е изпуснат от бутилката. Службите се нуждаят от ...
Великобритания е водила тайни преговори с Русия
Британски официални лица са участвали в дипломатически дискусии с ключови представители на Кремъл относно глобалната сигурност на ...
Спортна звезда пръска сексапил
Кий Алвеш често е определяна за най-сексапилната волейболистка в света. Твърди се, че е отхвърлила интимно предложение ...
Антон Хекимян за раздялата с бТВ: Извървях дълъг път, сърцето ми е пълно
Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Това написа Антон Хекимян в емоционален пост в своя ...
Йордан Божилов: Руската православна църква изпълнява поръчки на Кремъл
Руската православна църква не е отделена от държавата. Тя много често изпълнява поръчки на Кремъл. Дори сега ...
Хекимян напусна бТВ
bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални ...
Ваня Григорова иска да сложи край на управлението на десницата в София
Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде ...