Украинската армия: Няма команда за мащабна офанзива

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

Въоръжените сили на Украйна заявиха днес, че нямат информация за мащабната офанзива, за която Москва твърди, че Киев е започнал на пет места по фронтовата линия в Донецка област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Нямаме такава информация и не коментираме никакви фейкове“, каза говорител на генералния щаб на украинските въоръжени сили в отговор на запитване на агенцията.

„Войната продължава. До пълната победа“, заяви секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов.

Командирът на украинските Сухопътни сили Олександър Сирски каза, че украинските сили продължават „да напредват“ близо до град Бахмут в северната част на Донецка област.

На кадри от видеоклип, публикуван от украинските въоръжени сили, се виждат руски позиции, подложени на обстрел.

В ежедневната сводка на украинския генерален щаб се споменават единствено 29 стълкновения в Донецка и Луганска област в Източна Украйна.

Украинският Център за стратегически комуникации не коментира директно руските твърдения, но каза, без да предоставя доказателства, че Русия ще се опита да разпространи лъжи. „За да деморализират украинците и да подведат обществеността (включително собственото си население), руските пропагандисти ще разпространят фалшива информация за контраофанзивата, нейната посока и загубите на украинската армия“, заяви той.

Руски военни блогъри съобщиха за сражения на няколко точки по фронтовата линия и в частност около Угледар на около 150 километра югозападно от Бахмут.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО