Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

„Извънредно обръщение на Путин“ е било разпространено в поне три руски области – Ростовска, Воронежка и Белгородска, част от които вече седмица са под масиран обстрел. Руските медии съобщават, че „фалшификатът“ е излъчен по радиостанциите.

В него става дума за „обща мобилизация“ и въвеждане на военно положение в пограничните райони на Русия, съобщава Руската служба на Би Би Си.

„Руснаци, съграждани, братя и сестри. Днес в четири часа сутринта украински войски, въоръжени от блока НАТО със съгласието и подкрепата на Вашингтон, нахлуха на територията на Курска, Белгородска и Брянска области. Нашите граничари и въоръжени сили дават достоен отпор на превъзхождащите сили на агресора. На територията на Курска, Белгородска, Брянска области с мой указ беше въведено военно положение.Също така днес ще подпиша указ за обща мобилизация, тъй като за победата над опасен и коварен враг, ще трябва да обединим всички сили на Руската федерация“, цитира „Медуза“ фалшивото обръщение на Путин

„Извънредното обръщение на Путин“, показано по някои телевизионни мрежи, е хакерска атака, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Специалисти вече са овладели ситуацията, е цитиран от ТАСС Песков.

„Да, това наистина беше хакерска атака. Ние знаем за това. Сега операторите са спешно информирани от съответните ведомства, а контролът вече е възстановен“, каза той пред РИА Новости.

В обръщението, което Кремъл сега е принуден да коментира, „Путин“ призова жителите на Курска, Белгородска и Брянска области да се евакуират дълбоко в руската територия, като спазват ред и спокойствие.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО