Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев по повод загадъчната поява в България на единия от Братя Галеви – Ангел Христов, за когото стана ясно, че е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Все още не е ясно как е влязъл в страната.

Стотици хора влизат и излизат от страната всеки ден. Какъв е проблемът за тези хора, които познават службите, да влязат и да излязат, отбеляза Стойчев.

Министърът на вътрешните работи можеше да изиска информация за миналото на тези хора. Тези хора, когато са изведени от службите, са изграждани нива за реализация в МВР, заяви той.

По думите му, когато се внедряват агенти под прикритие, обикновено се работи с престъпници, на които може да се оказва влияние. Прави се по два начина – убеждаване и принуждаване. Ако тези хора са извадени от службите, за това трябва да отговаря съответният ръководител, посочи бившият директор на ЦСБОП.

Ако тези хора са били използвани под прикритие или за внедряване, какво се случва с останалия жив – Пламен? Кой ще го защити? Сега чуждите служби ще го издирват, посочи Тихомир Стойчев.

В България няма никакво усъвършенстване на законите и никакво възмездие. Много хора излязоха чисти като сълза поради давност, каза още Тихомир Стойчев.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 5 юни 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Радан Кънев хвали Денков
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев сподели мнение в социалната мрежа "Фейсбук", че премиерът акад. Николай Денков ...
Бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение
У нас се говори изключително много за службите. Духът е изпуснат от бутилката. Службите се нуждаят от ...
Великобритания е водила тайни преговори с Русия
Британски официални лица са участвали в дипломатически дискусии с ключови представители на Кремъл относно глобалната сигурност на ...
Спортна звезда пръска сексапил
Кий Алвеш често е определяна за най-сексапилната волейболистка в света. Твърди се, че е отхвърлила интимно предложение ...
Антон Хекимян за раздялата с бТВ: Извървях дълъг път, сърцето ми е пълно
Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Това написа Антон Хекимян в емоционален пост в своя ...
Йордан Божилов: Руската православна църква изпълнява поръчки на Кремъл
Руската православна църква не е отделена от държавата. Тя много често изпълнява поръчки на Кремъл. Дори сега ...
Хекимян напусна бТВ
bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални ...
Ваня Григорова иска да сложи край на управлението на десницата в София
Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде ...