Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев по повод загадъчната поява в България на единия от Братя Галеви – Ангел Христов, за когото стана ясно, че е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Все още не е ясно как е влязъл в страната.

Стотици хора влизат и излизат от страната всеки ден. Какъв е проблемът за тези хора, които познават службите, да влязат и да излязат, отбеляза Стойчев.

Министърът на вътрешните работи можеше да изиска информация за миналото на тези хора. Тези хора, когато са изведени от службите, са изграждани нива за реализация в МВР, заяви той.

По думите му, когато се внедряват агенти под прикритие, обикновено се работи с престъпници, на които може да се оказва влияние. Прави се по два начина – убеждаване и принуждаване. Ако тези хора са извадени от службите, за това трябва да отговаря съответният ръководител, посочи бившият директор на ЦСБОП.

Ако тези хора са били използвани под прикритие или за внедряване, какво се случва с останалия жив – Пламен? Кой ще го защити? Сега чуждите служби ще го издирват, посочи Тихомир Стойчев.

В България няма никакво усъвършенстване на законите и никакво възмездие. Много хора излязоха чисти като сълза поради давност, каза още Тихомир Стойчев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО