Искрен Митев: Критикуваме, но и ще управляваме с ГЕРБ

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Нормално е да имаме различия с ГЕРБ и да се критикуваме. Ротационното правителство не е коалиция. Ние ясно заявихме, че си нямаме доверие с ГЕРБ. Направихме това правителство, защото България имаше нужда от редовен кабинет. Ще имаме различия с ГЕРБ, но това не означава, че няма да успеем да управляваме успешно. Хубаво е да имаме различия. Нашата история с ГЕРБ не е изчезнала. Ще работим заедно с ГЕРБ, но при определени условия и ще наблюдаваме много внимателно ходовете си.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Искрен Митев.

„Абсолютно нямахме нужда от подкрепата на двата гласа от ДПС. Тези гласове не бяха нито очаквани, нито искани. Ние нямаше как да контролираме тези два гласа. Вчера обаче „Възраждане“ свалиха кворума и така Делян Пеевски беше избран за член на комисията по конституционни въпроси. Ето къде можем да търсим сватбата. Същото важи и за ИТН. Слави Трифонов подкрепяше правителство. Стана ясно, че ИТН е щяла да има и министри. Същото важи и за БСП.

За нас от ПП тази коалиция щеше да е най-добрата. Слави Трифонов няма абсолютно никакво право да ни критикува, защото те са пример за дъното на българската политика. Щом всички ни критикуват това означава, че нещата вървят в правилната посока. Промяната не се случва без критика и лесно.

Ние обявихме, че в комисията по конституционни въпроси не трябва да има ярки политически имена.

Явно „Възраждане“ клекнаха. Някой им се е обадил вечерта и днес те показаха съвсем друго държание, както направиха и вчера, като свалиха кворума и с тяхна подкрепа бе избран Делян Пеевски.

Мен ме е срам, че съм в една зала с хората от „Възраждане“. Цончо Ганев се изплю три пъти по трибуната на НС. Наплю стенографката, наплю председателя на НС. Ние няма какво да се борим с тях, просто трябва показваме действията им на хората“, коментира Искрен Митев скандалите от последните дни с „Възраждане“ и днешното обявяване на примирие между Явор Божанков и депутатите на Костадин Костадинов.

Днес Христо Иванов каза, че ще направим опит да сменим състава на комисията. Надявам се ДПС да преосмислят виждането си“, добави той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО