Шойгу заяви, че руските сили са разбили украинските

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че въоръжените сили на страната му са отблъснали тази нощ украински части, които са се опитали да пробият фронтовата линия в южната Запорожка област, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

По думите му Русия е отбила общо четири атаки и украинските сили са били принудени да се изтеглят, „понасяйки тежки загуби“. „В 01:30 ч. тази нощ врагът се опита да пробие отбраната ни в Запорожко направление със сили от 47-а механизирана бригада, наброяващи до 1500 души и 150 единици бронетехника“, каза Шойгу, цитиран от агенция Интерфакс.

„Нашето разузнаване своевременно засече врага и нанесе превантивен удар с артилерия, авиация и противотанкови средства“, допълни руският министър на отбраната. Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди твърденията на Шойгу от независим източник.

Междувременно украинският главен прокурор Андрий Костин заяви, че руските сили са убили най-малко един човек при „целенасочени удари“ по време на евакуация заради голямото наводнение, предизвикано от разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ.

„Един цивилен загина при целенасочени удари, нанесени от окупаторите по време на евакуация“, написа той в „Телеграм“. „Двама души са ранени. Информацията се проверява“, допълни украинският главен прокурор.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО