Спешно докладваха на Путин къде се провежда украинската контраофанзива

Публикувано преди 10 месеца  |  Света

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов е докладвал на президента Владимир Путин за голямото украинско нападение в южната Запорожка област снощи, което е било отблъснато от руските сили, предаде Ройтерс, като се позова на прессъобщение на руското министерство на отбраната, предаде БТА.

По-рано днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че силите на Москва са устояли на ожесточени опити на украински части да пробият руската отбрана в Запорожкото направление, нанасяйки им тежки поражения.

Агенция Ройтерс уточнява, че не е могла да удостовери информацията чрез независим източник. Самата Украйна отрича съобщенията, че е започнала контраофанзива, отбелязва Ройтерс.

На видеозапис, разпространен от руското военно ведомство, командващият групировката на руските въоръжени сили в Запорожкото направление генерал-полковник Александър Романчук разказва, че пред украинските сили са възникнали сериозни проблеми, след като са попаднали в поле, минирано от руски части. В отблъскването на нападението са участвали и бомбардировачи, заявява още Романчук и допълва, че руските военни са унищожили три произведени в Германия танка „Леопард“.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че руският президент е разговарял по телефона с назначения от Русия областен управител на част от Херсонска област, предаде ТАСС. „Ръководителят на областта информира държавния глава за ситуацията в региона след срутването на Каховската водноелектрическа централа в резултат на саботаж“, каза Песков.

„Путин даде указания да се анализират всички допълнителни нужди, пред които е изправен регионът във връзка с последиците от гореспоменатия саботаж и предизвиканите от него наводнения“, отбеляза говорителят на Кремъл. Той добави, че руският президент е инструктирал министерството на извънредните ситуации да предостави цялата необходима помощ на засегнатите домакинства.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО