Първа награда от национален конкурс за седмокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 11 месеца  |  Образование

Националният конкурс „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия и Животворящ Дух” – 2023 е посветен на православния християнски празник Петдесетница и се провежда с благословението на НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ и СВ. СИНОД на Българската православна църква-Българска патриаршия.

Организира се под ръководството на Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел, и неговия екип при СВ. СИНОД на БПЦ-БП.

Целта е да стимулира творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност.

Конкурсът се провежда в четири възрастови групи и всеки участник можеше  да представи най-много две творби. Реализира се в три раздела: Изобразително изкуство, литература и фотография и информационни технологии.

И тази година в конкурса се включиха стотици деца от цяла България и чужбина.

Горди сме да съобщим, че в раздел изобразително изкуство в трета възрастова група Микаела Добринова Атанасова, ученичка от VII „в“ клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово бе удостоена с първа награда.


Статията е публикувана на 9 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА