ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: НАЙ-НОВАТА И МОДЕРНА ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА В ЕЛХОВО, СЪЗДАДЕНА С ПОДКРЕПА ОТ ПРСР 2014 – 2020 ЧРЕЗ СТРАТЕГИЯТА НА СНЦ „МИГ – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“

Публикувано преди 11 месеца  |  Общество

ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА „СТЕЗИВЕТ“ приключва изпълнението на проект „Изграждане на Ветеринарна клиника, разширяване на прилежащ към нея магазин и закупуване на оборудване за ветеринаро-медицинската дейност“, финансиран по мярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“, от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. На 01.06.2023 г. се състоя нейното официално откриване.

Клиниката се намира в град Елхово и е най-модерната ветеринарна клиника на територията на МИГ – Елхово – Болярово, проектирана и оборудвана да отговори на най-съвременните европейски изисквания. Започнала като амбулатория през 2017 г., на едва 63 кв. м., сега продължава дейността си в обновена и разширена сграда, простираща се на 170 кв.м, с работещ екип от млади хора, който е доказал във времето своя професионализъм и отговорно отношение към пациентите и техните стопани.

По проекта беше изградена ветеринарна клиника и закупено ново модерно оборудване за ветеринаро-медицинската дейност – кръвен и биохимичен анализатор, ехограф и рентген. Новата част на клиниката е снабдена с добре оборудвана зала за груминг, в която домашните любимци ще се наслаждават на спа процедури. Клиниката има още стая за стерилизация, която е оборудвана с ветеринарен автоклав, опаковъчна машина и всичко необходимо за добрата стерилизация на инструментите, с които специалистите работят по време на хирургичните интервенции, специално отделена от хирургията за най-малко контаминация.

Чрез реализацията на проекта е създадена нова, оборудвана с модерна апаратура хирургия, която дава възможност на клиника „Стезивет“ да бъде регистрирана като ветеринарна клиника спрямо изискванията на Закона за ветеринарномедицинска дейност. Хирургията разполага с пациент монитор, ЕКГ, апарат за инхалационна анестезия, термокаутер и кислороден концентратор. След разширението клиниката вече разполага и със стационар, в който пациентите имат възможност за интензивно лечение, допълнително наблюдение и грижи, а също така и за възстановяване след операция. С реализацията на проекта се осъществи и разширяване на търговски обект за предлагане на храна, аксесоари, козметика и лакомства за домашни любимци и други животни.

„Чрез инвестицията се създава възможност за по-добра диагностика, по-адекватно лечение и по-добри резултати за нашите пациенти“ – споделя д-р Събева.

Общата стойност на проекта е 132 113 лв., а одобреният размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 97 763 лв.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Споразумение за изпълнение на СВОМР № РД 50-143/21.20.2016 на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово – Болярово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.


Статията е публикувана на 9 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА