Ген. Красимир Петров: Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка

Публикувано преди 10 месеца  |  България

Криминалните сюжети и нещастните случаи през последните седмици вървят паралелно с политическите процеси в старата. Ангел Христов беше погребан в Дупница след като полицията извърши проверка на издадения смъртен акт.

Масивен инфаркт е заключението на медика, констатирал смъртта. На погребението на Христов бяха забелязани много от неговите бивши колеги – барети.

Участвали ли са Пламен Галев и Ангел Христов в престъпни схеми, докато са били барети и кой се ползва от услугите им в държавата, след като напускат службата?

„Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка, нямаше собствено мнение и нещата ескалираха“, заяви в „Говори сега“ ген. Красимир Петров, бивш директор на Специализирания отряд за борба с тероризма.

По думите му е имало данни за участие на Пламен Галев в пренос на амфетамини.

„Казаха ми, че това е човекът, който транспортира дрогата от Дупница до София. И Красимир Каменов-Къро, и братя Галеви са от страната на правонарушителите, не знам дали са имали контакти помежду си или не, може да има колумбийска връзка. Едва ли починал е влязъл Ангел Христов, може да е влязъл с чужд паспорт, всичко се свързва с пари и канали“, каза ген. Красимир Петров.

Източник: БНТ

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО