Готовност на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Елхово за откриване на новата 2023/2024 година

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Елхово  ще открие новата 2023/2024 учебна година в пълна готовност. В резултат на усилената работа на целия колектив училището е готово за първия учебен ден. Цялата дейност е подчинена на грижата за децата, които имат различни интереси, потребности и възможности, живеят в различна социална среда.

В училището и тази година ще работят учители, амбицирани  да дават най-доброто от своята подготовка и опит. Те ще обучават 18 деца в група за задължително предучилищно образование и 286 ученици от I до VII клас от гр. Елхово и от 12 села на общината. За пътуващите деца и ученици има осигурен транспорт от община Елхово. Две ще бъдат паралелките на първокласниците. Групата за задължително предучилищно образование ще посещават 18 деца. Групите за целодневна организация на учебния ден са 8 на брой, с ученици от първи до седми клас. За всички ученици са осигурени безплатни  учебници, които са доставени на 26 юли 2023 година.

Учениците, включени в целодневна организация на учебния ден, ще получават топъл обяд. На децата от групата за задължително предучилищно образование и на учениците от първи до четвърти клас са осигурени безплатни закуски, а два пъти в седмицата – мляко и плод по схема „Училищен плод“  и „Училищно мляко“ към ДФ”Земеделие”.

Учебното заведение ще продължи работата си по досега действащите проекти, като ще се реализират и нови спечелени проекти за учебната 2023/2024 година.

Напълно готови да посрещнат шумните си обитатели са класните стаи, фоайетата и коридорите, които са освежени и почистени.

Изградени са два нови кабинета по английски език за учениците от начален етап и прогимназиален етап.

По Плана за възстановяване и развитие на Република България училището ще получи средства за изграждане на STEM кабинет. На първият етаж на училището пет класни ще се превърнат в кабинети с високоскоростен интернет.

За отоплителния сезон училището разполага с нужното количество гориво. Отоплителната и котелната инсталация на училището е в готовност. Приключени са планираните ремонтни дейности.

Очакваме с радост малките първокласници, всички наши ученици, родители, общественици и гости  на откриването на  първия учебен ден -празник за всички.

Снежина Добрева

Директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. ЕлховоСтатията е публикувана на 9 септември 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Експлозия разтърси склад за бензин в Нагорни Карабах
Силна експлозия е станала в склад за бензин недалеч от пътя Степанакерт-Аскеран, съобщи Арменпрес, като се позова ...
САЩ поставиха условия на Киев, за да продължи да получава оръжия
Заместник-съветникът по националната сигурност на Белия дом по международната икономика Майк Пайл е изпратил писмо до Платформата ...
Епископ Тихон срещу руския посланик Митрофанова: Без заповед на патриарх Неофит храм не може да бъде затворен
Руската църква „Свети Николай” беше затворена в четвъртък следобед и все още не е отворена. Патриарх Неофит ...
Първо във ФАКТИ: Български духовници поискаха от руския посланик Митрофанова ключовете от Руската църква. Тя отказала
Български духовници са се срещнали с руския посланик Елеонора Митрофанова. Това научи ФАКТИ от двама независими източника, ...
Кражби на мед и метали в Германия: положението е драматично
Германските железници се намират в затруднено положение. Дойче Бан страда от провалите през последните десетилетия, а в ...
Суперзвезда в кеча се прехвърли в порното
Бившата суперзвезда в кеча Лейси Евънс се присъедини към сайт за възрастни FanTime. 33-годишната красавица реши да ...
Тодор Тагарев проведе среща с ключов за Черно море командир от НАТО
Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес, 25 септември, с командира на Съвместното командване на силите ...
„Путин попадна в капан за плъхове“
Кремълският диктатор Владимир Путин няма да защити Крим. Щом украинската армия стъпи на кримска земя, той ще ...