Първи учебен ден – един прекрасен ден и едно прeкрасно начало в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

Начало на Новата учебна година – ден, изпълнен с надежди, с трепет, с цветя и усмивки. Начало на напрегнат труд за постигане на успехи в обучението и възпитанието на най-скъпото за всеки родител и най-ценното за една държава – Негово Величество детето!

Тържественото начало беше дадено в 9.00 часа с издигане на националния флаг и посрещане на знамената.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово в празничния ден бяха г-жа Пепа Кючукова- заместник кмет на община Елхово, представители на обществения съвет към училището, преподаватели пенсионари от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Снежина Добрева.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките  първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Стела Гаджонова и Светлана Иванова.

През шпалир от ученици и със звън на училищното звънче влязоха в сградата  най-напред първокласниците, а след тях и всички ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Началото е поставено. Очаква ни една успешна учебна година!

Скъпи ученици, учители,

Уважаеми гости,

На прага сме на нова учебна година – поредна за някои ученици и учители и първа за други, но за всички нова.

Нека с нагласата, че ни предстои една успешна, учебна година, посрещнем първия учебен ден – 15.09, и открием новата 2023-2024 г! Нека тя е едно добро начало за учениците, за учителите и всички работещи в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр-Елхово.

15.09 е денят, в който всички ние – учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет. Подържайки огъня на знанието, училището е успяло да превърне всеки от нас в образован гражданин.

Нека с откриването на новата учебна година да отворим нова страница в историята на училището ни, призовано да подготвя младите хора за успешна реализация в живота, да възпитава личности със самочувствие, уверени в себе си, убедени в своята   неповторимост, изповядащи вечните човешки ценности.

Обръщам се към вас, скъпи първокласници,

Вие за първи път прекрачвате прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители    г-жа Стела Гаджонова и г-жа Светлана Иванова.    Те ще ви поведат по пътя на знанието и ще открият пред вас нови хоризонти за красота и добро.

Обръщам се към вас уважаеми колеги,

Желая ви здраве и духовна сила в мисията ви да дарявате знания на младите хора. Вярвам, че ще бъдете все така отговорни в преодоляване на новите предизвикателства. Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и много любов към нашите деца. Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения формира и нравствени добродетели у младите хора.

Обръщам се към вас уважаеми родители,

Честит да бъде най-слънчевият септемврийски ден! Вие сте нашите партньори. От успеха на вашите деца зависи нашето утре. Искайте най-доброто за тях! Вярвайте на учителите и не забравяйте, от вашия пример зависи дали децата ви ще станат добри хора. За да успеят вашите деца, ние –учителите, и вие- родителите, трябва да положим много грижи и старание, за да  успеят децата ни, защото те са смисълът на вашия живот и на нашата работа.

Скъпи ученици,

Стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят резултат. Пожелавам Ви неуморност и постоянство. Учете, мечтайте, играйте, творете!

Скъпи колеги, родители, ученици и гости поздравявам ви с новата учебна година. Нека силата на знанието ни води напред и светлина да озарява пътя ни!

На добър час и успешна учебна година!Статията е публикувана на 15 септември 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Важните новини във ФАКТИ на 25.09.2023 г.
Първо във ФАКТИ: Български духовници поискаха от руския посланик Митрофанова ключовете от Руската църква. Тя отказала Български ...
САЩ предлагат на Полша заем от 2 милиарда долара за армията ѝ
Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че предлага заем от 2 милиарда долара на Варшава, ...
Велизар Шаламанов смъмри ДАНС
От каква реформа имат нужда службите и има ли основание за исканата оставка на председателя на ДАНС? ...
Решението на Франция да изтегли войските си от Нигер не променя позицията на САЩ
Решението на Франция да изтегли военнослужещите си от Нигер след преврата в западноафриканската страна през юли не ...
Движението по Кримския мост е спряно
Назначеният от Москва губернатор на Севастопол в Крим Михаил Развожаев обяви тази вечер въздушна тревога в града, ...
Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата
Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и ...
Ген. Румен Миланов: Руски шпиони не са пробили българските спецслужби
"Странно е, че оставката на г-н Тончев не се изисква от мин.- председателя. Основният въпрос е кои ...
Напрежение между Италия и Германия
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони е изпратила писмо до германския канцлер Олаф Шолц, в което му казва, че ...