Ден първи на новата учебна година в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

Денят, в който учениците от ПГ „Св. Климент Охридски“  изпратиха  незабравимото доброволно лято, оставяйки след себе си прекрасните изживявания от ваканцията, за които с усмивка ще си спомнят през новата учебна година.

15 септември 2023-та! Пролет през есента. Празник на пътя към смисъла! Ново начало на поредния цикъл от безкрайната спирала на знанието. Средношколците са пораснали, събрали сили и енергия , те заедно с учителите,  стартират образователната година с нов заряд.

Тържеството започна с официалната церемония по издигане на националния трибагреник, изслушване химна на Република България, посрещане на училищното знаме и приветствено слово на директора. С респект и уважение към труда на ученици и колеги, г-жа Катя Димитрова акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. В речта си тя се обърна и към новопостъпилите осмокласници с думи на задоволство за избора, който са направили.

Гости на официалното откриване на новата учебна година бяха: Петър Киров  – кмет на община

Елхово; доскорошният директор на гимназията – Йовка Драгоева, председател и членове на Управителния съвет на Училищното настоятелство ; председател и членове на Обществения съвет на гимназията; директори, учители и родители.

Получиха се поздравителни адреси от кмета на общината; началника на Регионално управление на образованието – Ямбол – Стойко Стойков; проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание на университета по библиотекознание и ИТ, почетен председател на Съюза на народните читалища; подп. Иван Бъчваров – началник на Военното окръжие и степен – Ямбол.

За празничното настроение допринесоха водещите програмата Габриела и Гергана от 10а клас, песните на дванадесетокласничките Никол Хаджиева и Десислава Илиева, на Ивета Видева от 11а, както и хората на момичетата от школата за народни танци при НЧ „Развитие – 1893“ „Младо тракийче“, с хореограф Марина Ковачева.  Новодошлите осмокласници изглеждаха малко смутени, но въпреки това в очите им личеше гордост и нетърпение да продължат образованието си точно в тази гимназия и да срещнат нови приятели. Противно на тях, скорошните дипломанти бяха уверени, но посрещнаха своя последен първи учебен ден и с лека тъга.

След плиснатата от директора вода пред входа на учебното заведение и символичното биене на училищния звънец, средношколците и класните им ръководители по стара традиция бяха посрещнати с погача, получавайки послание за успех. Сградата, стилно украсена, разтвори прегръдка, за да посрещне учениците с освежения си интериор за първи час на класа.

Продължава пътят към необятните простори на учението и на човечността … Започва още една учебна година, в която учители и родители ще вложат воля, мъдрост и надежди за успеха на младите хора.

Пожелаваме им здрава, вдъхновена и успешна учебна година!

На добър час!Статията е публикувана на 15 септември 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Важните новини във ФАКТИ на 25.09.2023 г.
Първо във ФАКТИ: Български духовници поискаха от руския посланик Митрофанова ключовете от Руската църква. Тя отказала Български ...
САЩ предлагат на Полша заем от 2 милиарда долара за армията ѝ
Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че предлага заем от 2 милиарда долара на Варшава, ...
Велизар Шаламанов смъмри ДАНС
От каква реформа имат нужда службите и има ли основание за исканата оставка на председателя на ДАНС? ...
Решението на Франция да изтегли войските си от Нигер не променя позицията на САЩ
Решението на Франция да изтегли военнослужещите си от Нигер след преврата в западноафриканската страна през юли не ...
Движението по Кримския мост е спряно
Назначеният от Москва губернатор на Севастопол в Крим Михаил Развожаев обяви тази вечер въздушна тревога в града, ...
Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата
Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и ...
Ген. Румен Миланов: Руски шпиони не са пробили българските спецслужби
"Странно е, че оставката на г-н Тончев не се изисква от мин.- председателя. Основният въпрос е кои ...
Напрежение между Италия и Германия
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони е изпратила писмо до германския канцлер Олаф Шолц, в което му казва, че ...