Александър Маринов: Реалните резултати от работата на правителството клонят към нула

Публикувано преди 6 дни  |  България

Протестите и причините те да са разразят са симптом за проблемите в управлението. Природата на правителството е сложна, то е нестабилно. Това коментира в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS политологът Александър Маринов.

Според него участниците в управлението, извън ПП-ДБ, са побързали да се разграничат. „Това е голямо изпитание заради начина на реакция и поведение на правителството. Цялата сглобка е изградена на базата на временно съвпадение на интереси и докога ще съществува крехкото равновесие е трудно да се прецени”, добави Маринов.

По думите му с решението относно зърнопроизводителите, кабинетът се е саморазклатил.

„Решението е доказано погрешно, както и начинът, по който беше взето, Никакъв диалог не е имало, колкото и да извърта премиерът това не е вярно”, подчерта политологът. Той добави, че е имало е ненужна словесна агресия. „Целият аграрен сектор отдавна постави своите проблеми и настоя за решения, които липсват. Рано или късно такъв протест щеше да се случи”, каза още той.

Маринов уточни, че когато и това правителство да бъде развалено, ще бъде важен не само реалният повод, но и обяснението за него. По отношение на местните избори, според него, картината в София е объркана и е трудно да се предвиди какво ще се случи.

Маринов подчерта, че интересът на президента е България да се управлява добре. „Президентът препоръча на Денков да не съставя правителство, защото беше ясно, че е заченато в грях. Ще бъде нестабилно и няма да върши работа. Това се потвърждава, реалните резултати от работата на правителството клонят към нула”, добави Маринов. Според него президентът няма ресурс да клати правителство, а има позиция, която изразява.

По отношение на промяната в Конституцията Маринов каза, че всички които подкрепят проекта, ще си понесат отговорността. Той уточни, че предстои в четвъртък да бъде внесено уведомление в НС, че съставеният инициативен комитет започва да събира подписи за провеждане на референдум за запазване на националния празник.

Александър Маринов допълни, че няма информация и впечатление президентът да обмисля политически проект, който да заеме явно празната ниша в политическото пространство. Според него има фрапираща потребност от нещо ново.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 септември 2023

РЕКЛАМА


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Велизар Шаламанов смъмри ДАНС
От каква реформа имат нужда службите и има ли основание за исканата оставка на председателя на ДАНС? ...
Решението на Франция да изтегли войските си от Нигер не променя позицията на САЩ
Решението на Франция да изтегли военнослужещите си от Нигер след преврата в западноафриканската страна през юли не ...
Движението по Кримския мост е спряно
Назначеният от Москва губернатор на Севастопол в Крим Михаил Развожаев обяви тази вечер въздушна тревога в града, ...
Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата
Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и ...
Ген. Румен Миланов: Руски шпиони не са пробили българските спецслужби
"Странно е, че оставката на г-н Тончев не се изисква от мин.- председателя. Основният въпрос е кои ...
Напрежение между Италия и Германия
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони е изпратила писмо до германския канцлер Олаф Шолц, в което му казва, че ...
Модел и инфлуенсър отново показа перфектните си форми
Саманта Сепулведа е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава и активно със спорт, като набляга на фитнеса ...
Унищожиха морска мина край Созопол
Специализиран екип от състава на Военноморска база-Бургас е задействан в 17.50 ч. днес, 25 септември, по сигнал ...