Красимир Манов: Васил Велев управлява енергетиката, министърът му беше заместник

Публикувано преди 3 месеца  |  България

„Вчера /б.л. в четвъртък/ излезе една грандиозна новина – единият от председателите на партията, г-н Панев, излезе в един пост, в който едно към едно признава за парите, които досега „Лукойл“ трябваше да е вкарал в държавата, по прословутият закон, който се прие януари месец за подпомагане на българските потребители. Сумата е 2 милиарда лева, които си остават в „Лукойл“. Ето ви ги парите, господа!“ Това коментира енергийният експерт Красимир Манов в предаването „ЕвродикоФ“ в ефира на телевизия „Евроком“.

„Дори да допуснем, че може да се осъществи някаква оптимизация на персонала, тя не е чак толкова голяма. Зависи от техничното обновление на една централа – когато има повече иновации вкарани, повече нови и модерни машини, със сигурност работната ръка е по-малко.“, заяви той.

Той добави, че работната ръка зависи от работодателите:

„Същите тези работодатели и частния бизнес от 10-те милиарда допълнителни приходи, които направи енергийната система, и то основно парите дойдоха от “Мариците”, 7 милиарда бяха платени като компенсации на същите тези частници.“, заяви Манов.

„Нали сте много добри – ако ви беше оставила държавата и тези ТЕЦ-ове, които изкараха пари, какво щяхте да правите с вашата продукция? Щяхте да сте фалирали досега. Идете си вземете кредити от банките, нали сте големите разбирачи.“, добави енергийният експерт.

„Министърът на енергетиката Румен Радев кой е – той беше до онзи ден зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал, на Васил Велев заместник. Той управлява енергетиката в момента.“, припомни експертът.

„Защо реват те – вие имате министър бе, хора, хайде да ви видим какво ще направите. Само че те досега какво правят – нищо, нула. И предишният, и сегашният, не предприемат никакви действия по отношение на някакви реформи в енергетиката. Няма стратегия, няма определение за енергийна бедност, няма национализация на “Лукойл Нефтохим”., подчерта Манов.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 септември 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
ВКС върна делото за катастрофата при Цалапица, при която има три жертви, за ново разглеждане
Върховният касационен съд (ВКС) върна на Апелативен съд - Пловдив за ново разглеждане делото срещу Ваклин Хъмчев ...
Полицаи във Врачанско задържаха 52-ма мигранти, открити в два товарни автомобила
Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила, проверени от органите на реда във Врачанско, ...
Този зеленчук повишава имунитета
Изследователи от Института "Франсис Крик" са установили ползите от някои храни и хранителни добавки, съдържащи индоли. Според ...
Битката за Авдеевка: защо градът е толкова важен за последващото развитие на конфликта
Руските сили засилват атаките си срещу източния украински град Авдеевка, опитвайки се да обкръжат войските на Киев, ...
Моментът, в който Путин обяви голямата новина
Руската държавна телевизия предаде момента, в който президентът на Русия Владимир Путин обяви решението си да се ...
Враг на Кремъл! Игор Гиркин се уплаши, че ще последва съдбата на Евгений Пригожин
Игор Гиркин, провоенен руски националист, хвърлен в затвора за критики срещу президента Владимир Путин, се тревожи, че ...
Умори ли се вече Западът да подкрепя Украйна?
"Ще подкрепяме Украйна толкова, колкото е необходимо", уверява американският президент Джо Байдън. Ангажиментът беше потвърден и на ...
Христо Иванов за промените в Конституцията: Ще имаме независим съд и отчитаща се прокуратура
Всичко зависи от конституционните промени и днес ние видяхме, че има конституционно мнозинство, което иска да промени, ...